19:59 19.12.2012

Харкiвська мiськрада просить облраду передати стадiон "Металiст" у комунальну власнiсть мiста

3 хв читати

Харкiвська мiськрада просить Харкiвську облраду передати стадiон "Металiст" у комунальну власнiсть мiста.

"Беручи до уваги те, що стадiон "Металiст" розташований на територiї мiста Харкова, Харкiвська мiська рада звертається до вас щодо вирiшення питання передачi зi спiльної власностi територiальних громад сiл, селищ, мiст Харкiвської областi в комунальну власнiсть територiальної громади Харкова майнового комплексу стадiону "Металiст", розташованого на вул. Плеханiвськiй, 65, реконструкцiю якого було виконано за рахунок бюджетних коштiв", - йдеться у текстi звернення, схваленого на сесiї мiськради в середу.

Це звернення пiдтримали 72 депутати, четверо проголосували проти, четверо - утрималися.

"Одразу хочу сказати, що це не вплине на якiсть надаваних можливостей для уболiвальникiв футболу та уболiвальникiв футбольного клубу "Металiст". Жодною мiрою немає нiякого перерозподiлу власностi, тому що власнiсть це територiальної громади спiльна. Ми виступаємо з iнiцiативою у зв'язку з тим, що грошi з державного бюджету, з мiсцевих бюджетiв (мiського, обласного) були спрямованi на реконструкцiю стадiону "Металiст". Грошi приватного iнвестора, якi були спрямованi на власнiсть цього iнвестора, - як були власнiстю цього iнвестора, так i залишаються. Вiдповiдно експлуатацiя стадiону, утримання стадiону сьогоднi в компетенцiї комунального пiдприємства обласного значення", - сказав мiський голова Харкова Геннадiй Кернес, звертаючись до депутатiв.

Вiн наголосив, що у разi передачi стадiону в комунальну власнiсть Харкова мiсто зможе забезпечити його обслуговування.

"Якщо обласна рада ухвалить таке рiшення, ми приймемо в комунальну власнiсть стадiон "Металiст" i знаємо, як його обслуговуватимемо та утримуватимемо з урахуванням, зокрема, - якщо хто любить спорт, напевно, знає - скiльки там було лiквiдовано секцiй спортивних, скiльки там на сьогоднi реклами, скiльки там на сьогоднi торгiвлi, скiльки там на сьогоднi iнших питань, пов'язаних iз функцiонуванням цього стадiону... Коли виступає хтось як фiзична особа i говорить, що витрачає по 20 млн грн, по 30 млн грн на утримання цього пiдприємства, а прибутки там взагалi мiзернi, то я не хочу вам тут доводити, але я можу також рахувати", - сказав Г.Кернес.

Як повiдомлялося, ранiше президент ФК "Металiст" Олександр Ярославський, коментуючи можливу передачу однойменного стадiону в комунальну власнiсть мiста, сказав: "Я таке чув. Уся країна вже, напевно, чула про це ... Iз цього приводу рекомендую подзвонити тому, хто заварив цю, пробачте на словi, "махновщину" - Кернесу. У нього влада. Вiн, напевно, може дозволити собi забрати стадiон, експлуатацiя якого обходиться в 20 млн грн на рiк. Причому серед цих двадцяти мiльйонiв поки що не було витрачено жодної державної копiйки".

"Тодi нехай забирає i клуб, бюджет якого становить $4 млн на мiсяць, $48 млн на рiк. Але тiльки нехай фiнансує його з власної кишенi, а не за рахунок платникiв податкiв iз бюджету Харкова. I забезпечує тi результати виступiв команди, до яких звикли харкiвськi та українськi вболiвальники", - сказав О.Ярославський.

Бiзнесмен виступив генеральним iнвестором i координатором пiдготовки Харкова до Євро-2012, iнвестувавши власнi кошти у будiвництво стадiону "Металiст", п'ятизiркового готелю, аеропорт та iншi проекти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА