13:15 20.12.2012

Лідер "Свободи" Тягнибок став особистістю 2012 р. за версією журналу "Корреспондент"

2 хв читати
Лідер "Свободи" Тягнибок став особистістю 2012 р. за версією журналу "Корреспондент"

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок удостоєний звання "Особистість року" за версією журналу "Корреспондент".

Як повідомляється на сайті Корреспондент.net, на думку редакції, популярність О.Тягнибока відображає основну тенденцію в українському суспільстві – дедалі більше невдоволення владою і радикалізацію електоральних настроїв.

Паралельно з підготовкою номера на новинному Корреспондент.net відбувалося народне голосування за "Особистість року-2012". Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції - перше місце також посів О.Тягнибок, за якого проголосували 40% читачів сайта, котрі взяли участь в опитуванні.

"2,129 млн людей, російсько- та україномовних, які відчули себе чужими у своїй країні, зробили те, що вони могли зробити, - скрутили дулю владі та проголосували за найрадикальнішу опозицію – ВО "Свобода". Понад 2 млн виборців уперше за тривалий час дали карт-бланш людям із переконаннями й ідеологією. І не факт, що голосували за Тягнибока і Ко ті, кому близькі їхні погляди. Факт, що погляди ці не дозволять свободівцям спокуситися грошима і - на думку виборців - перейти в стан ворога", - заявив головний редактор журналу "Корреспондент" Віталій Сич.

Редакція звертає увагу на те, що "Особистість року" за версією журналу "Корреспондент" - це не нагорода й не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею - ідеї та тенденції, що мали найбільший вплив на життя країни в році, що минає.

Минулого року особистістю року стала екс-прем'єр Юлія Тимошенко у зв'язку з процесом над нею, який вразив світ. У 2010-му це звання здобув президент Віктор Янукович за безпрецедентну консолідацію влади. У 2009 році в номінації перемогли відразу троє - Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко - як уособлення дедалі більшого запиту на альтернативу в суспільстві. У 2008-му - Віктор Балога, у 2007-му і 2005 роках – Ю.Тимошенко, в 2006-му - Олександр Мороз. У 2004-му журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора Ющенка в напружених президентських перегонах. У 2003-му першість віддали одночасно двом політикам - В.Ющенку та Віктору Медведчуку, а перед цим - Леоніду Кучмі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будь-які переговорні формати з Росією неможливі - Подоляк про зміни в російському керівництві

Окупанти взяли в полон мирних жителів Вовчанської громади, розпочато розслідування - прокуратура

Протягом дня з прикордонних громад Харківщини планують евакуювати приблизно 1,6 тис. осіб - Синєгубов

ТЧХУ попереджає про фейкову інформацію в соцмережах щодо надання соцдопомоги

У Вовчанську та Липцях через ворожі обстріли постраждали четверо мирних жителів - Харківська ОВА

Корнієнко не виключає заповнення окремих вакантних посад у Кабміні на найближчому пленарному тижні

ЦПД: На Харківщині збудовано кілька надійних ліній оборони, маніпуляції про їх відсутність - це ворожа ІПСО

Через ворожий обстріл у Тягинці постраждала місцева жителька - Херсонська ОВА

ВАКС заочно заарештував Гладковського-старшого у справі про зловживання у військовій сфері

Люксембург візьме участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА