13:40 24.12.2012

Покупцям нерухомостi з 1 сiчня не слiд вiдмовлятися вiд техiнвентаризацiї - нотарiус

2 хв читати

Покупцям нерухомого майна у зв'язку зi скасуванням iз 1 сiчня 2013 року обов'язкової технiчної iнвентаризацiї рекомендується узгоджувати її проведення з продавцем нерухомостi, щоб переконається перед завершенням покупки у вiдповiдностi технiчних характеристик об'єкта, вважає приватний нотарiус Олександр Биченко.

"Закон передає людям самоконтроль за технiчним станом речi, яку вони купують... Пред'явити БТI якiсь претензiї у разi виникнення проблем iз придбаним житлом буде неможливо", - сказав О.Биченко на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна".

Заступник департамента держреєстрацiї речових прав на нерухоме майно Державної реєстрацiйної служби (Укрдержреєстр) Анатолiй Лещенко наголосив, що хоча i скасовується обов'язкова техiнвентаризацiя, нiхто не позбавляє права покупця звернутися до продавця з пропозицiєю її провести.

На думку керуючого партнера юридичної компанiї "Ол&Руст" Романа Хрустенка, багато продавцiв нерухомостi вiдмовлятимуться вiд проведення техiнвентарiзацiї. "У такому разi покупець отримає право провести повноцiнну експертизу того, що вiн купив, тiльки пiсля набуття права власностi", - зазначив юрист.

О.Биченко також нагадав, що реєстрацiя нотарiальної дiї та реєстрацiя виниклого майнового права має проводитися в один день. Якщо цього не зробити, наголошує нотарiус, наступного дня неможливо буде оформити майнове право.

"У реєстрах кожен вхiд вiдзначається з точнiстю до секунди. Кожен нотарiус має свiй пароль. До кiнця доби ми зобов'язанi реєструвати свої дiї, оскiльки управлiння юстицiї ведуть контроль, i нiхто не зважитися переводити цю дiю наступної доби", - сказав О.Биченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА