14:17 25.12.2012

Бiльшiсть київських фаст-фудiв працюють iз порушеннями

2 хв читати

Пiд час перевiрки столичних фаст-фудiв iз початку поточного року ветеринарна мiлiцiя в бiльшостi випадкiв виявила грубi порушення законодавства.

Як повiдомляє прес-служба ГУ МВС України в Києвi, у результатi перевiрки у 94 зi 100 фаст-фудiв, зокрема, були вiдсутнi дозволи на пiдприємницьку дiяльнiсть, документи, що засвiдчують якiсть iнгредiєнтiв виготовлених страв, особистi медичнi книжки у продавцiв.

Майже в кожному випадку на появу правоохоронцiв пiдприємцi реагували однаково: поспiшали закрити ролети кiоску i переконати мiлiцiонерiв у тому, що МАФ не працює, але облаштування кiоску i наявнi в ньому продукти свiдчили про протилежне.

Також у бiльшостi випадкiв були вiдсутнi дозволи з мiської санепiдемстанцiї та довiдки про якiсть та безпеку сировини, з якої виготовляють шаурму. Часта вiдмовка реалiзаторiв у таких ситуацiях полягала в тому, що документи у власника, а вiн перебуває за кордоном. Водночас, згiдно з чинним законодавством, документи мають зберiгатися в торгiвельному мiсцi, щоб покупцi мали можливiсть отримати необхiдну iнформацiю.

Пiд час перевiрки правоохоронцi виявляли не лише вiдсутнiсть необхiдних документiв, але й елементарних санiтарних умов, зокрема, в деяких кiосках не було навiть водопостачання.

У результатi перевiрок було оштрафовано 98 осiб, демонтовано та вилучено 150 пристроїв з виготовлення шаурми, призупинено дiяльнiсть 94 об'єктiв, вилучено з обiгу майже 1,5 тис. кг сировини тваринного походження на суму понад 50 тис. грн. До Головного управлiння з контролю за благоустроєм Києва направлено 21 подання щодо демонтажу незаконно встановлених МАФiв, у результатi чотири кiоски було демонтовано.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА