15:22 25.12.2012

"Батьківщина" підготувала оновлену версію списку осіб, причетних до політрепресій

1 хв читати

Прізвище судді Менського районного суду Чернігівської області, який не звільнив екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка від відбування покарання через хворобу, буде внесена до списку осіб, причетних до політичних репресій, інформує у вівторок прес-служба "Батьківщини".

"Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання за станом здоров'я, є фактичним судовим узаконенням тортур до одного з політичних опонентів чинної влади", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У "Батьківщині" наголошують: "Це судове рішення ухвалювалося за прямою вказівкою президента Януковича ... Виконавцем замовлення і співучасником злочину проти прав і свобод відомого опозиціонера став суддя Олександр Савченко. Прізвище цього судді буде внесено до списку осіб, які причетні до політичних репресій, порушень прав людини в Україні та фальсифікації виборів".

У повідомленні також зазначається, що оновлену версію списку буде передано європейським і міжнародним інститутам, урядам демократичних країн "для вивчення питання про застосування персональних санкцій щодо фігурантів, зокрема у рамках нещодавно ухваленого в США" закону Магнітського".

24 грудня в Менської колонії відбулося виїзне засідання Менського районного суду, на якому розглядалося клопотання адвокатів Ю.Луценка про звільнення екс-глави МВС від відбування покарання через хворобу. Суддя О.Савченко не знайшов підстав для звільнення Ю.Луценка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА