15:38 28.12.2012

Запровадження обов’язкової наявності в імпортерів ліків сертифіката GMP відтермінують на місяць - джерело

2 хв читати

Кабінет Міністрів відтермінує введення вимоги до імпортерів лікарських засобів надавати сертифікат якості (враховує відповідність вимогам GMP) на місяць - до кінця січня 2013 року, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За його інформацією, у Кабміні вважають, що в імпортерів ліків було достатньо часу для проходження процедури підтвердження Держслужбою лікарських засобів відповідності вимогам GMP (належної виробничої практики), тому немає необхідності відкладати введення відповідної вимоги на більш тривалий час.

Як повідомлялося, вимоги до імпортерів ліків про надання сертифіката якості на ліки (враховує відповідність вимогам GMP) були введені згідно з постановою Кабінету Міністрів № 793 від 8 серпня 2012 року.

З проханням перенести його вступ в дію з 1 січня на 1 липня 2013 року, а пізніше - на 1 травня 2013 року до Кабміну зверталися Американська торгова палата, Асоціація виробників інноваційних ліків "АПРАД" та Європейська бізнес асоціація.

На веб-сайті Міністерства охорони здоров'я було оприлюднено проект постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2012 році № 793", що пропонує перенести з 1 січня на 1 липня 2013 року вимогу надавати сертифікат.

Як повідомив нещодавно голова Держлікслужби Олексій Соловйов, деякі іноземні виробники життєво важливих ліків, які не мають українських аналогів, на прохання Держлікслужби створили в Україні одно-, дворічні запаси своєї продукції у зв'язку із загрозою переривання її імпорту з 1 січня 2013 року.

За словами О.Соловйова, на сьогодні в групі ризику перебуває 21 найменування унікальних лікарських препаратів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА