17:18 29.12.2012

Військові, що загинули під час падіння Мі-8 у Кіровоградській області, виконували на борту заплановані роботи

2 хв читати

Пілоти вертольота внутрішніх військ (ВВ) МВС України, який розбився 25 грудня в Кіровоградській області, перебували на борту правомірно і виконували роботи із випробування замінених двигунів.

"Передчасно визначати причини трагедії без результатів досліджень неможливо. Однак офіційно підтвердженим фактом є правочинність проведення запланованих робіт і перебування у вертольоті екіпажу і технічних фахівців", - повідомляє в суботу прес-служба внутрішніх військ МВС України з посиланням на матеріали Управління авіації ВВ.

У прес-службі пояснили, що згідно з річним планом виходу вертольотів на регламентні роботи у 2012 році, на вертольоті були виконані регламентні роботи із заміною двигунів і головного редуктора. Після цього, відповідно до інструкції екіпажу вертольота і технологічних карт, виконується роздільне випробування двигунів повним складом екіпажу із залученням фахівців контрольно-перевірочної станції техніко-експлуатаційної частини. Ці роботи і виконували військовослужбовці в день трагедії.

У повідомленні також наголошується, що 21 грудня на вертольоті вже виконувалися запуск і випробування двигунів на малому газу після розконсервування. Це передбачає інструкцію з експлуатації двигунів. Зауважень щодо роботи двигунів і систем вертольота виявлено не було.

"Вертоліт Мі-8, на якому виконувалися роботи, - 1988 року випуску. Для техніки такого класу - звичайний термін. У 2001 році було виконано капітально-відновлювальний ремонт вертольота, на Конотопському авіаційному заводі. Напрацювання техніки після виконання ремонту становить 235 годин і 517 посадок, що вчетверо менше, ніж до ремонту", - наголошують у ВВ.

Крім того, двигуни, встановлені на вертольоті, у червні 2007 року проходили капітально-відновлювальний ремонт на ЗАТ "Мотор Січ", їх напрацювання становить не більше 123 годин.

Як повідомлялося, 25 грудня в результаті падіння в Кіровоградській області на аеродромі "Олександрія" вертольота внутрішніх військ МВС України загинули п'ятеро осіб.

"За невідомих обставин вертоліт Мі-8 після набору висоти почав раптово знижуватися, що призвело до зіткнення із землею. Під час аварії трагічно загинули три члени екіпажу вертольота і два спеціалісти з наземного обслуговування", - повідомила прес-служба МВС України.

Серед версій аварії вертольота внутрішніх військ МВС України Мі-8 в Кіровоградській області розглядаються людський фактор, погодні умови та технічні несправності.

За фактом падіння вертольота і загибелі військовослужбовців розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 416 (порушення правил польотів, що призвело до катастрофи) КК України.

Військовий прокурор Південного регіону України із нагляду за додержанням законів у військовій сфері Ігор Папуша заявив, що політ вертольота 25 грудня передбачено не було, зокрема і через погодні умови. Перед польотом на вертольоті виконувалися регламентні роботи, зокрема, прогрів вертольота.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА