16:18 03.01.2013

Українські та російські правоохоронці затримали в Одесі розшукуваного в РФ наркобарона

2 хв читати

Співробітники Одеського регіонального управління боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з Федеральною службою Росії з контролю за обігом наркотиків затримали в Одесі міжнародного злочинця, розшукуваного за наркозлочини.

Як повідомляє відділ зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області, під час затримання у злочинця було виявлено та вилучено підроблені документи, за допомогою яких чоловік із травня минулого року нелегально перебував на території України з метою ухилення від суду та слідства.

"49-річний громадянин, перебуваючи на території Російської Федерації, тривалий час був лідером організованого злочинного угруповання, яке здійснювало постачання з азіатських країн та збут особливо небезпечного наркотичного засобу - героїну. Затриманого неодноразово судили за шахрайство, викрадення людини та умисне банкрутство, а також за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків. За свої злочинні діяння чоловік відбував покарання в місцях позбавлення волі. Нині він перебуває у федеральному розшуку за незаконний обіг наркотиків, а також за підозрою у вчиненні вбивства", - зазначили в міліції.

Українська міліція також наводить відомості про те, що наприкінці листопада минулого року слідча служба УФСКН Росії у Пермському краю у кримінальній справі стосовно підозрюваного винесла постанову про притягнення його як обвинуваченого. Під час документування злочинної діяльності його та членів злочинної групи слідча служба УФСКН порушила 25 кримінальних справ. Із незаконного обігу було вилучено понад 5 кг героїну.

28 листопада 2012 р. лідера злочинної групи було оголошено в міжнародний розшук. Наступного дня суд Індустріального районного суду м. Пермі Російської Федерації ухвалив стосовно розшукуваного постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нині стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Проводяться подальші заходи зі встановлення причетності затриманого громадянина до незаконних дій із наркотиками на території Одеси та України.

Стосовно зазначеної особи вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст. 358 (підроблення документів, збут або використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Також розглядається питання про його екстрадицію на територію Російської Федерації.

Газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела повідомляє, що затриманий - Ігор Соколов ("Сокіл").

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА