18:43 04.01.2013

Захисник та працівники колонії обмінялися дозиметрами для Тимошенко

3 хв читати

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко у присутності начальника Качанівської виправної колонії Ігоря Колпащикова передав своїй підзахисній дозиметр для вимірювання радіаційного фону.

"Після годинної дискусії, під час якої комісія з п’яти чи шести осіб із пенітенціарної служби обнюхала дозиметр, спробувала його на зуб, витягнула з нього батареї, спробувала їх на зуб і таке інше, мені все-таки вдалося їх переконати, що у нас є правові підстави передавати цей дозиметр, і у присутності начальника Качанівської колонії я передав дозиметр Юлії Володимирівні", - сказав С.Власенко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що забрав два дозиметри, які працівники пенітенціарної служби конфіскували після обшуку в палаті Ю.Тимошенко у вересні, а напередодні повернули.

"Вони мені передали ці дозиметри за актом, і я їх забрав", - сказав С.Власенко.

Захисник зазначив, що протягом дня двічі заміряв рівень радіаційного фону на дев’ятому поверсі ЦКЛ №5, де розміщується палата Ю.Тимошенко.

"Рівень радіації, який показував дозиметр до обіду, і той, який був після обіду, відрізнявся в півтора разу, хоча обидва значення формально були у межах норми. У першій половині дня було більше. Я заміряв у тому самому місці, на дев’ятому поверсі. Різниця в півтора разу, я не знаю, чим це обумовлено", - сказав С.Власенко.

Як повідомлялося, 3 січня керівництво Качанівської виправної колонії №54 (Харків) дозволило передачу Ю.Тимошенко приладу (заводського виготовлення) для вимірювання рівня радіаційного фону.

За даними прес-служби відомства, того самого дня в приміщеннях ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де Ю.Тимошенко проходить лікування, зокрема й у палаті екс-прем'єра в її присутності, фахівці профільного підприємства здійснили позачергове вимірювання радіаційного фону.

"Рівень радіаційного фону в обстежених приміщеннях лікарні не перевищував допустимої норми. Про це було складено відповідний акт", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу С.Власенко заявив, що екс-прем'єру повернули старі дозиметри, конфісковані під час обшуку, які "вже незрозуміло в якому стані", й висловив намір передати дозиметр Ю.Тимошенко особисто у присутності співробітників ДПтС. Проте в першій половині дня п'ятниці він не зміг цього зробити.

У вересні 2012 року Ю.Тимошенко заявила, що в її палаті було проведено обшук, у результаті вилучено два дозиметри, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її твердженням, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації. Згодом Державна пенітенціарна служба повідомила, що в палаті харківської лікарні, де проходить курс реабілітації екс-прем'єр Ю.Тимошенко, виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, де зберігалися заборонені технічні пристрої. Крім того, знайдено ліки невідомого походження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. З 9 травня 2012 року Ю.Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ №5.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА