13:28 09.01.2013

Україна співпрацює з міжнародними організаціями для звільнення з полону журналістки Кочнєвої - МЗС

2 хв читати

Київ співпрацює з міжнародними організаціями та іноземними партнерами з метою якнайшвидшого звільнення викраденої в Сирії українки Анхар Кочнєвої.

"Українська сторона задіяла весь спектр засобів, спрямованих на вирішення цієї ситуації, зокрема за лінією міжнародних організацій та у взаємодії з нашими іноземними партнерами", - повідомив на брифінгу заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич.

Він додав, що будь-які деталі з цього питання не розголошуються через його специфіку та з метою уникнення ускладнень у переговорах.

Як повідомлялося, українську журналістку А.Кочнєву викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею 16 грудня, якщо не буде виконано їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

Водночас 17 грудня 2012 року в інтерв'ю ТСН сирійські повстанці заявили, що українська влада нічого не робить для звільнення журналістки А.Кочнєвої. "Коли ми проводили переговори з українським урядом і посольством України, то вони не виконували обіцянок і нічого не робили, щоб звільнити Анхар. У такій ситуації ми вирішили вбити дівчину", - розповів командир угруповання, що викрало українську журналістку, в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Повстанці також повідомили, що А.Кочнєву мали стратити 16 грудня, однак було прийнято рішення "дати їй другий шанс".

У Міністерстві закордонних справ України, у свою чергу, заявили, що з моменту викрадення в Сирії А.Кочнєвої на постійній основі вживали, вживають і вживатимуть усіх необхідних заходів з метою її звільнення.

Низка країн, зокрема Росія, США та Франція, а також міжнародні правозахисні організації закликали сирійську опозицію звільнити викрадену журналістку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА