14:07 10.01.2013

Роботи з реконструкції Поштової площі тривають за графіком, незважаючи на недофінансування - голова КМДА

2 хв читати
Роботи з реконструкції Поштової площі тривають за графіком, незважаючи на недофінансування - голова КМДА

Незважаючи на хронічне недофінансування з боку держави, будівельні роботи з реконструкції Поштової площі в Києві тривають за графіком.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА), про це повідомив її голова Олександр Попов під час представлення новопризначеному міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Темнику реконструкції Поштової площі, в четвер.

За словами О.Попова, на сьогодні на площі вже прокладені водогін, кабелі зв'язку, високого струму і водозливу, на 90% завершено монтаж залізобетонної прогонової будови естакади. Також на чверть виконані роботи з будівництва підземного пішохідного переходу, облаштовані буронабивні палі тунелю, розпочато бетонування першої захватки його покриття.

Загалом виконано роботи на 200 млн грн, однак із держбюджету на зазначені роботи було виділено лише 30 млн грн. Однак О.Попов додав, що першу чергу проекту буде завершено вже до Дня Києва.

Другою чергою створення транспортної розв'язки передбачається побудувати об'єкт багатофункціонального призначення та виконати благоустрій скверу на Поштовій площі. Роботи виконуватимуть за рахунок коштів інвестора.

Як зазначив О.Попов, реконструкція Поштової площі є частиною загального проекту вирішення транспортної проблеми столиці. Щоб суттєво знизити рівень заторів і забезпечити безперебійне сполучення Лівого і Правого берегів міста важливо розглядати цей об'єкт у комплексі з будівництвом Подільсько-Воскресенського мосту. Тому голова КМДА наголосив на необхідності максимально прискорити будівництво цього головного для міста мостового переходу, що, в свою чергу, залежить від стабільного фінансування об'єкта.

У свою чергу, Г.Темник запевнив, що міністерство сприятиме міській владі у реалізації проекту. насамперед, у вирішенні питання фінансування.

Як повідомлялося, реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі було розпочато в 2012 році з метою поліпшення транспортної схеми цього вузла та збільшення його пропускної спроможності.

Наявна пропускна здатність - 85 тис. авт./добу - не забезпечує нормального руху автотранспорту на Поштовій площі, особливо у вечірні та ранкові години пік.

Після завершення реконструкції пропускна спроможність розв'язки збільшиться до 110 тис. авт./добу. Буде забезпечено безперервний рух автотранспорту вул. Хрещатик та Набережним шосе в обох напрямках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА