12:16 15.01.2013

Жінки-депутати зможуть зустрітися з Тимошенко після реабілітаційних процедур, які вона відновила

3 хв читати

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко надано право короткострокового побачення з жінками-депутатами від опозиції.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України у вівторок, побачення відбудеться після проведення реабілітаційних процедур Ю.Тимошенко, які вона відновила у вівторок.

Також у прес-службі відомства заявили, що Пенітенціарна служба "обурена поведінкою народних депутатів України від опозиції, які вчора, 14 січня, в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" продемонстрували свою поведінку та ставлення до персоналу як ЦКЛ, так і виправної колонії, що не робить честі ні їхнім мандатам, ні їм особисто".

У відомстві зазначили, що від народних депутатів жоден співробітник пенітенціарної служби та безпосередньо виправної колонії не переховувався й не тікав. Самі депутати отримали вичерпну інформацію про умови утримання екс-прем'єра та неодноразово спілкувалися безпосередньо з начальником Качанівської виправної колонії.

Начальник Качанівської виправної колонії №54 Ігор Колпащиков надав письмову відповідь і вичерпні усні роз'яснення і самій засудженій Ю.Тимошенко щодо законності встановлення камер відеоспостереження.

У прес-службі нагадали, що безпосередньо в палаті Ю.Тимошенко встановлено лише три відеокамери, інші розташовані за межами приміщення, де перебуває екс-прем'єр.

Раніше Державна пенітенціарна служба неодноразово заявляла, що відеоспостереження за екс-прем'єром відбувається виключно в рамках закону, камери встановлено лише в її палаті й у коридорі, а в душі, маніпуляційній та інших приміщеннях ні прихованих, ні відкритих відеокамер не встановлено. Крім того, в пенітенціарній стверджували, що за моніторами, куди вводяться результати відеоспостереження, працюють тільки жінки, в палаті екс-прем'єра присутній тільки персонал жіночої статі.

8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Ю.Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуває охорона.

11 січня жінки-депутати опозиційних фракцій вимагали зустрічі з Ю.Тимошенко та звіту генерального прокурора України Віктора Пшонки про ситуацію з порушеннями прав жінок в Україні.

Крім того, представниці парламентської опозиції вимагають надання можливості лікуватися в незалежній клініці екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. "Якщо цього не буде виконано, ми обіцяємо жіночий бунт", - заявила народний депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель.

14 січня кілька народних депутатів від об'єднаної опозиції "Батьківщина" зустрілися з керівництвом Качанівської виправної колонії, а також вимагали надати їм можливість ознайомитися з умовами утримання Ю.Тимошенко.

У зв'язку з цим на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України з'явилося повідомлення про те, що відомство "чітко дотримується вимог і норм українського та міжнародного законодавства". Зокрема, в службі зазначили, що законність встановлення відеокамер у палаті Ю.Тимошенко підтвердив суд, а спостерігають за екс-прем'єром лише жінки.

"Державна пенітенціарна служба наголошує, що навіть через політичний тиск та погрози окремих народних депутатів не порушуватиме законів", - зазначалося в повідомленні прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА