16:45 15.01.2013

МОЗ просить виконавчу владу посприяти у вирішенні ситуації навколо дитячого протитуберкульозного санаторію в Алупці

3 хв читати

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до громадськості та відповідних органів виконавчої влади із проханням долучитися до якнайшвидшого вирішення проблеми, пов'язаної зі скороченням території дитячого протитуберкульозного санаторію ім. Боброва в Алупці (Крим), який нещодавно приватна фірма відгородила парканом від моря.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, складна ситуація з територією дитячої оздоровниці триває ще з 2005 року, коли Алупкінська міська рада, із порушенням чинного законодавства, почала ухвалювати рішення про виділення ділянок під житлове будівництво на території установи.

"Із самого початку Міністерство охорони здоров'я України вживає всіх можливих заходів у рамках законодавства зі збереження землі санаторію. Проте більшість судових позовів, усупереч позитивним рішенням суду, оскаржені відповідно до скарг осіб-відповідачів. Наразі санаторій фактично відрізано від моря, оскільки приватна фірма-забудовник побудувала паркан вздовж схилу, що веде до набережної, і пляжу, де зазвичай відпочивають діти, які оздоровлюються в медустанові. Сталося це на новорічні свята на підставі одного з рішень Алупкінської міськради про виділення землі", - розповіли в прес-службі.

Крім того, за інформацією МОЗ, громада рибалок-любителів "Чайка" зайняла територію санаторію площею 2 тис. кв. м, побудувавши там елінги - спуски до води. Натомість судові інстанції позов за цим фактом залишили без розгляду.

У 2010 році за фактом перевищення міськрадою повноважень було порушено кримінальну справу.

Крім цього, повідомляє прес-служба, попередній склад Алупкінської міської ради в 2010 році скасував Державний акт санаторію (серія КМ № 0000030, виданий 7 квітня 1995 року), який у подальшому було відновлено на підставі рішення суду. Однак новий склад міськради не скасовує рішень, виданих минулим складом ради в 2005-2010 роках, і не надає документацію за фактами ухвалення рішень та виділення держактів на території санаторію.

У 2012 році було направлено три звернення санаторію до Держземінспекції АР Крим та два звернення до Держінспекції сільського господарства АРК з проханням перевірити земельне законодавство. Відповіді на ці звернення не надійшли.

18 січня 2012 року також було направлено звернення до Держземінспекції Криму. Однак матеріали перевірки лише констатують факт виділення землі, проте не надають жодних висновків щодо правомірності цього виділення.

"Позовні заяви на рішення про виділення ділянок на території санаторію подавалися до судових інстанцій різних рівнів, починаючи ще з 2006 року. За останні п’ять років було подано 48 позовів, 25 з яких були задоволені, але досі їх оскаржують приватні особи. На сьогодні чотири активних позови перебувають у провадженні. Також міськрада Алупки не надає інформації про виділення земельних ділянок приватним особам і установам для подальшого оскарження і повернення земельних ділянок санаторію", - зазначили у прес-службі.

"Міністерство охорони здоров'я і керівництво санаторію неодноразово зверталися до правоохоронних органів із захисту державного майна та прав дітей на отримання повноцінної медичної допомоги. Боротьба за збереження територія санаторію триває. МОЗ України звертається до громадськості та відповідних органів виконавчої влади з проханням долучитися до якнайшвидшого вирішення проблемної справи", - йдеться в повідомленні.

Розташований в Алупці санаторій ім. Боброва - дитяча медустанова з кістково-суглобовим та ортопедичним напрямом лікування, розрахована на 200 ліжок, яка перебуває у підпорядкуванні МОЗ України. Наразі у санаторії на лікуванні перебувають 99 дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА