16:23 16.01.2013

Жінки-депутати відмовилися залишати харківську лікарню, доки вимоги Тимошенко не буде виконано, - Власенко

2 хв читати
Жінки-депутати відмовилися залишати харківську лікарню, доки вимоги Тимошенко не буде виконано, - Власенко

Жінки-депутати приєдналися до акції громадянської непокори екс-прем'єра Юлії Тимошенко й не залишать Центральної клінічної лікарні №5 (Харків) доти, доки вимоги екс-прем'єра не буде виконано, заявив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

"До акції громадянської непокори Юлії Тимошенко приєдналися жінки-народні депутати України, які перебувають наразі поруч із Юлією Тимошенко, котрі не матимуть можливості нормально ночувати, без їжі, без води, підтримуватимуть Юлію Володимирівну й не залишать приміщення, де вона перебуває, доти, доки не буде виконано законні вимоги Юлії Володимирівни", - сказав С.Власенко.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року її перевели до ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра здійснюються за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Ю.Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуватиме охорона.

11 січня жінки-депутати опозиційних фракцій вимагали зустрічі з Ю.Тимошенко та звіту генерального прокурора України Віктора Пшонки про ситуацію з порушеннями прав жінок в Україні.

15 січня начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков повідомив, що опозиційні народні депутати - жінки, які отримали дозвіл на короткострокове побачення з екс-прем'єром у ЦКЛ №5, зможуть ознайомитися з умовами її утримання. Після цього Ю.Тимошенко повернулася до виконання медичних процедур.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денісова приїхали на короткострокове побачення з екс-прем'єром Ю.Тимошенко до харківської ЦКЛ №5. Вони повідомили, що головна мета їхнього візиту - підтримка Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі під завалами виявили загиблого, зниклими безвісти числяться дві жінки - МВС

Адміністрація Байдена готова надіслати Україні наступний пакет військової допомоги, до нього увійдуть ракети ППО – ЗМІ

Війська РФ увечері обстріляли Камишани Херсонської області, травмовано двох жителів

Окупанти завдали по території України 61 авіаудар із застосуванням понад 100 КАБів - Генштаб

Від початку доби було 140 боєзіткнень, на покровському напрямку їхня кількість збільшилася до 37 - Генштаб

Україна, як і раніше, потребує мобілізації внутрішніх доходів – МВФ

МВФ наголошує на важливості реструктуризації комерційного боргу України на умовах програми EFF

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2024 році до 2,5-3,5% при інфляції 8%

Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ

Кількість постраждалих після удару у Дніпрі зросла до 12, серед них є вагітна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА