16:49 16.01.2013

Анхар Кочнєву викрали за об'єктивне висвітлення подій у Сирії, вважають у сирійському посольстві

2 хв читати

У посольстві Сирійської Арабської Республіки в Україні заявляють, що сирійська, українська та російська влада співпрацюють із метою якнайшвидшого звільнення викраденої повстанцями українки Анхар Кочнєвої.

"Наша влада, зокрема і наше посольство, у співпраці з українськими і російськими властями роблять все, що необхідно для того, щоб звільнити її", - йдеться у відповіді сирійського посольства на запит агентства "Інтерфакс-Україна" щодо ситуації навколо викраденої українки.

На думку сирійського диппредставництва, А.Кочнєва для угруповання, яке її викрало, є "значною здобиччю", адже таким чином вони перешкодили їй об'єктивно висвітлювати те, що відбувається на території країни.

За інформацією посольства, на сьогоднішній день триває інформаційна війна проти Сирії, під час якої кілька провідних західних і арабських ЗМІ "взяли на себе обов'язок дезінформувати про події в Сирії".

"Справа в тому, що Сирія - єдина країна, яка залишилася на Близькому Сході, яка протистоїть США та їхнім сателітам із виконанню плану Нового Близького Сходу. Виходячи з цього, ці країни поставили собі мету переламати Сирію, хочуть, щоб вона не існувала у вигляді сильної самостійної країни", - зазначається у відповіді посольства.

В інформації йдеться про те, що створена "так звана вільна сирійська армія" вдається до насильства і терористичним актів щодо мирного населення.

"Кількість терактів із кожним днем збільшується, жертвами стали тисячі загиблих, як серед мирного населення, так і серед військовослужбовців, багато викрадених, і якщо не платити викуп за них, їх вбивають (а іноді їх вбивають навіть після отримання викупу), не кажучи про диверсійні дії проти інфраструктури. На жаль серед викрадених і виявилася Анхар Кочнєва, яка об'єктивно виконувала свої журналістські обов'язки, викриваючи обман деяких ЗМІ, що займаються дезінформацією", - повідомили у сирійському диппредставництві.

У відповіді також йдеться про те, що на території Сирії п’ять місяців тому були викрадені 48 іранських паломників і завдяки спільним зусиллям сирійської влади і низки інших країн, які мають можливості для вирішення такої проблеми, кілька днів тому викрадених звільнили.

Як повідомлялося, українку А.Кочнєву викрали в жовтні 2012 року представники так званої Вільної сирійської армії. Пізніше з'явилася інформація про вимогу викупу за її звільнення в 50 млн доларів. В іншому разі бойовики погрожували її вбити.

Викрадачі А.Кочнєвої навіть вийшли на українських журналістів, в інтерв'ю яким висловили своє обурення бездіяльністю української влади в цьому питанні, однак офіційний Київ неодноразово заявляв, що робить все необхідне для звільнення викраденої співвітчизниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

Засобами ППО збито всі 37 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

ЗС України за добу ліквідували 1210 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА