17:15 16.01.2013

Ратифікація Україною Гаазької конвенції про захист дітей дасть змогу дізнаватися про долю дітей, усиновлених іноземцями

2 хв читати

Ратифікація Україною Конвенції про захист дітей і співробітництво з питань міжнародного всиновлення зобов'яже країни, представники яких усиновили українських дітей, надавати повну інформацію про долю всиновлених, роз'яснює уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко.

"Ратифікація Гаазької конвенції зобов'яже нас і країни, в які всиновлено українських дітей, надати нам повну інформацію про їхню долю, оскільки серед 89 країн, що ратифікували конвенцію, є США, Італія, Франція, Іспанія, Ізраїль, Канада, громадяни яких за роки незалежності всиновили найбільше дітей", - розповів він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами дитячого омбудсмена, головними пріоритетами Гаазької конвенції є підтримка та захист біологічної сім'ї, всебічна підтримка та розвиток національного всиновлення.

Крім того, він наголосив, що міждержавне всиновлення, згідно з конвенцією, здійснюється тільки після належного розгляду всіх можливостей влаштування дитини в країні походження і за умови, що міждержавне всиновлення є найвищим інтересом дитини.

"Процедура, яка пропонується в Гаазькій конвенції, є такою, щоб найменше травмувати дитину в усіх процесах і процедурах, пов'язаних із міждержавним усиновленням", - резюмував Ю.Павленко.

Законопроект президента України Віктора Януковича "Про ратифікацію Конвенції про захист дітей і співробітництво з питань міжнародного усиновлення" зареєстровано на сайті Верховної Ради 14 січня поточного року.

Конвенцію про захист дітей і співробітництво з питань міжнародного всиновлення ухвалено 29 травня 1993 року в Гаазі, її вже ратифікували 89 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА