11:09 17.01.2013

Україні потрібні європейські стандарти якості надання екстреної меддопомоги - Грищенко

2 хв читати

Для реалізації основних положень закону "Про екстрену медичну допомогу" Кабмін виконав велику роботу, як з організаційних питань, так і щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення функціонування системи екстреної медичної допомоги.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка, про це віце-прем'єр сказав під час селекторної наради з питань реалізації закону України "Про екстрену медичну допомогу".

У нараді взяли участь перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, представники Мінфіну, Міноборони, Держспецзв'язку, голови обласних, Київської, Севастопольської міських держадміністрацій та керівництво Ради Міністрів АРК.

"Уперше працівники системи екстреної медичної допомоги отримали соціальні гарантії, передбачені законодавством про аварійно-рятувальну службу. Вперше в нашій країні затверджено нові нормативи прибуття бригад екстреної медичної допомоги на місце події. Як ви знаєте, в містах - це 10 хвилин, за межами міста - 20 хвилин", - зазначив віце-прем'єр.

К.Грищенко звернув увагу учасників наради, що питання надання високоякісної, безкоштовної екстреної меддопомоги було піднято на національний рівень.

"Це непрості нормативи, чесно кажучи, але уряд спеціально пішов на такий крок і підняв високу планку. Нам потрібні європейські стандарти якості надання екстреної медичної допомоги. Вперше це питання піднято на національний рівень - ним займається безпосередньо президент України Віктор Янукович", - наголосив віце-прем'єр.

Під час наради було обговорено проблемні питання реалізації закону "Про екстрену медичну допомогу". Серед проблемних питань К.Грищенко відзначив ті, які потребують якнайшвидшого вирішення, серед яких - організація і реєстрація Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіонах, встановлення та налаштування обладнання для організації оперативно-диспетчерської служби Центрів із використанням GРS-технологій, виділення радіочастот для зв'язку оперативно-диспетчерських центрів зі станціями швидкої медичної допомоги (ШМД) та бригадами ШМД тощо.

Крім того, висловлювалися зауваження щодо укомплектування бригад кваліфікованими кадрами, оснащення медичним обладнанням і лікарськими засобами, зокрема наркотичними, сильнодіючими препаратами та прекурсорами, які потребують видачі спеціальних ліцензій.

За результатами селекторної наради віце-прем'єр доручив Раді Міністрів АР Крим, обласним, Київській і Севастопольській міськадміністраціям завершити в найближчі тижні утворення та реєстрацію центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, завершити процедуру передання майна центрам, виділити приміщення для оперативно-диспетчерських служб центрів і виконати ремонтні роботи.

Адміністрації Держспецзв'язку К.Грищенко доручив у найкоротші терміни вжити заходів щодо забезпечення маршрутизації викликів на номер "103" з урахуванням вимог Медичного завдання, затвердженого МОЗ.

МОЗ доручено забезпечити видачу ліцензій на медичну практику для створених центрів, відпрацювати разом із Мінфіном питання, пов'язані з фінансуванням першочергових потреб для роботи створених центрів.

К.Грищенко наголосив на необхідності оновлення парку санітарних автомобілів для потреб екстреної меддопомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА