11:51 17.01.2013

У Голосіївському районі Києва встановлено сім експериментальних контейнерів поглибленого типу для роздільного збору відходів

2 хв читати

Головний підозрюваний і обвинувачуваний в організації теракту проти президента Російської Федерації Володимира Путіна Адам Осмаєв відмовився в суді від усіх своїх показань, які давав під час досудового слідства в кримінальній справі проти нього.

"Ці показання було отримано внаслідок фізичного та психологічного впливу, який чинився на мене з боку правоохоронних органів з моменту мого затримання... Під час розгляду цієї справи я письмово відмовився від усіх раніше наданих мною показань і вимагав розслідування фактів катувань... Враховуючи ці факти, відповідно до ст. 63 Конституції України, я змушений відмовитися давати пояснення у судовому засіданні. Цю заяву прошу додати до матеріалів справи", - наголошується в заяві А.Осмаєва, поширеній серед журналістів перед засіданням Приморського районного суду Одеси в четвер цивільною дружиною А.Осмаєва Аніною Окуєвою.

А.Окуєва передала журналістам іще одну заяву А.Осмаєва на ім'я прокурора Одеської області Олександра Галкіна про те, що під час слідства у кримінальній справі співробітники правоохоронних органів застосовували в нього тортури.

У своїй заяві щодо тортур А.Осмаєв зазначає, що під час його затримання 4 лютого 2012 року співробітники Служби безпеки України били його по голові рукоятками пістолетів, ногами, руками та прикладами зброї, надівали пакет на голову і вводили за допомогою ін'єкцій наркотичні засоби.

За його словами, в результаті цих побоїв він, імовірно, отримав тріщини в ребрах і кілька місяців не міг встати через сильний біль.

Крім того, головний підозрюваний стверджує, що під час допиту йому погрожували побиттям, якщо він не зізнається у підготовці вбивства глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова та В.Путіна.

Колегія суддів Приморського районного суду Одеси у четвер продовжує розглядати справу А.Осмаєва.

На останньому засіданні 24 грудня суд задовольнив клопотання обвинуваченого, який виступив із проханням, щоб його справу розглядав не один, а три судді. Таку можливість українське законодавство допускає у випадках, коли міра покарання за статтями кримінальної справи - понад десять років тюремного ув'язнення.

У зв'язку з ухваленим рішенням суд оголосив перерву в засіданні до 17 січня для формування колегії професійних суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА