13:00 17.01.2013

Київ готовий до спалахів захворювання на грип, хоча медики не прогнозують його епідемії в столиці

1 хв читати
Київ готовий до спалахів захворювання на грип, хоча медики не прогнозують його епідемії в столиці

Києву цього року, за прогнозами Міністерства охорони здоров'я України, не загрожує епідемія грипу, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Водночас у столиці вжито профілактичних заходів і здійснено підготовку до можливих спалахів захворюваності.

Голова КМДА Олександр Попов у четвер перевірив готовність Києва до загрози епідемії на прикладі однієї з амбулаторій сімейної медицини в Оболонському районі міста.

"Ті зміни, які відбулися в структурі охорони здоров’я міста протягом останніх двох років, свідчать про те, що ми сформували потужну первинну медико-санітарну допомогу. Ця ланка відповідає не лише за лікування хворих, а й за профілактику захворюваності, зокрема й на грип", - зазначив О.Попов.

Нині в усіх районах столиці триває активна профілактична робота. Сімейні лікарі роз’яснюють киянам, як зменшити загрозу захворюваності, що робити в разі виникнення перших симптомів. У кожному районі функціонують пункти, де можна зробити щеплення від грипу. Цю послугу надають і приватні, і комунальні медичні заклади. Сформовано резерви лікарських засобів, зокрема й на базі КП "Фармація".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА