16:08 17.01.2013

Податкова може отримати iнформацiю вiд Укрдержреєстру не щодо кожного власника нерухомостi

2 хв читати

Державна реєстрацiйна служба України (Укрдержреєстр) передасть податковим органам для розрахунку податку на нерухомiсть iнформацiю про власникiв нерухомого майна, яку буде вiдображено в держреєстрi, однак на момент передачi даних реєстр може мiстити iнформацiю не щодо всiх власникiв.

"Яка iнформацiя у нас буде, ту iнформацiю ми i надамо. Тому що реєстр заповнюється за заявницьким принципом. Ми їм також надамо iнформацiю... яка мiститься в Реєстрi прав власностi, який вело БТI iз 2003-2004 рокiв. Решта iнформацiї мiститься на паперових носiях Бюро технiчної iнвентаризацiї", - повiдомила перший заступник голови Державної реєстрацiйної служби Iнна Завальна на брифiнгу в четвер.

При цьому вона повiдомила, що нинi готується законопроект, в якому буде передбачено, що iнформацiя, яка мiститься на паперових носiях у БТI, є державною власнiстю та пiдлягає передачi Державнiй реєстрацiйнiй службi.

"Дiйсно iснує проблема паперових носiїв та перенесення їх до єдиного реєстру. Цю проблему необхiдно вирiшувати. Нинi ми готуємо вiдповiдний проект закону, в якому буде передбачено, що ця iнформацiя є державною власнiстю та пiдлягає передачi Державнiй реєстрацiйнiй службi. Потiм треба буде перевести цю iнформацiю в електронний вигляд. Це проблема не одного дня", - сказала вона.

В Українi створено Державну реєстрацiйну службу (Укрдержреєстр), до якої з 1 сiчня 2013 року перейшла вiд БТI функцiя державної реєстрацiї прав на нерухомiсть, тодi як функцiя проведення техiнвентаризацiї зберiгається за БТI.

В Українi з 1 сiчня 2013 року набула чинностi ст. 265 Податкового кодексу, згiдно з якою вводиться податок на нерухоме майно, вiдмiнне вiд земельної дiлянки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА