12:18 18.01.2013

Безпритульних тварин у Києві не труїтимуть, заспокоїли в Управлінні екології та охорони природних ресурсів КМДА

2 хв читати
Безпритульних тварин у Києві не труїтимуть, заспокоїли в Управлінні екології та охорони природних ресурсів КМДА

Муніципальні органи влади Києва не мають наміру знищувати безпритульних тварин, як писали про це деякі ЗМІ, запевняють у столичній міськдержадміністрації.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на начальника Управління екології та охорони природних ресурсів Сергія Курикіна, інформація про нібито закупівлю муніципальними органами отрути для безпритульних тварин, поширена в Інтернеті, не відповідає дійсності. За його словами, проведене оперативне розслідування не підтвердило правдивості зазначеної інформації.

"У повідомленні йшлося про те, що з 20 січня працівники житлових організацій нібито розпочнуть масово труїти безпритульних тварин. При цьому в тексті наводився коментар волонтера Ірини Ленінської. Перевірка з’ясувала, що, згідно з базою даних єдиного реєстру опікунів над безпритульними тваринами, що веде КП "Центр ідентифікації тварин", у переліку осіб, зареєстрованих як волонтери (опікуни безпритульних тварин), громадянка Ірина Ленінська відсутня", - пояснив С.Курикін.

Він нагадав, що з квітня 2012 року в Києві діє програма контролю за утриманням тварин і регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

"Для припущень щодо міфічних намірів міської влади вирішувати проблеми, пов’язані з безпритульними тваринами шляхом їх убивства, немає жодних підстав. Жорстоке поводження із тваринами заборонено законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження" від 2006 року", - сказав начальник Управління екології та охорони природних ресурсів, зазначивши при цьому, що курс міської влади спрямований на гуманне поводження з безпритульними тваринами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА