13:07 18.01.2013

Зростання захворюваності на грип та ГРВІ в Києві можливе після завершення шкільних канікул

2 хв читати
Зростання захворюваності на грип та ГРВІ в Києві можливе після завершення шкільних канікул

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Києві нижчий за епідеміологічний поріг у 2,5 разу, але очікується зростання захворюваності у зв'язку із завершенням шкільних канікул, заявляють у Київській міській державній адміністрації (КМДА).

"Станом на сьогодні захворюваність становить 49 осіб на 10 тис. населення. Це у 2,5 разу нижче за епідпоріг", - повідомив директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв журналістам після розширеного засідання колегії міськадміністрації у п'ятницю.

"Ми також очікуємо, що у зв'язку з початком навчального процесу в наших навчальних закладах відбудеться збільшення захворюваності на гострі респіраторні захворювання, але чи сягнуть вони епідеміологічного порогу - покаже час", - сказав чиновник.

Водночас В.Мохорєв нагадав, що минулого року в Києві вдалося уникнути епідемічної ситуації з ГРВІ. Він також висловив сподівання, що цього року, навіть якщо й буде епідемія, вона виявиться нескладною.

За словами директора департаменту охорони здоров'я КМДА, усі лікувальні заклади, а також аптеки готові до збільшення рівня захворюваності на грип і ГРВІ.

Він також зазначив, що кияни, які належать до груп ризику, були щеплені вакцинами, придбаними за бюджетні кошти. Крім того, всі охочі можуть щепитися, самостійно придбавши вакцину.

У свою чергу директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту міськадміністрації Оксана Добровольська, виступаючи на засіданні колегії, повідомила, що 14 січня, після завершення шкільних зимових канікул, навчання розпочали майже 94% дітей.

Вона також зазначила, що, за оперативними даними, на сьогодні у школах через хворобу відсутні близько 7% дітей, а в дитячих садках - майже 15%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА