11:04 21.01.2013

Співробітники "Аеросвіту" у вівторок мають намір пікетувати адміністрацію президента

2 хв читати

У вівторок, 22 січня, біля стін адміністрації президента України відбудеться акція протесту профспілок бортпровідників, авіатехніків і пілотів компанії "Аеросвіт".

Як повідомляється на сайті Конфедерації вільних профспілок України в понеділок, співробітники авіакомпанії виступають за збереження робочих місць і проти порушення своїх трудових прав.

Проведення акції протесту заплановано з 11:00 до 14:00.

Пікетники мають намір вимагати у президента, як гаранта конституції, припинення штучного банкрутства авіакомпанії "Аеросвіт", її незаконної реорганізації та масового скорочення багатотисячного штату співробітників. Вони також мають намір вимагати забезпечення погашення багатомільйонної заборгованості заробітної плати, заборгованості із виплати добових екіпажам повітряних суден авіакомпанії, забезпечення прозорого і законного розгляду судових справ співробітників до авіакомпанії щодо заборгованості із зарплати.

Крім того, як наголошується в повідомленні, учасники акції протесту вимагають притягнення винних до відповідальності за відповідною ст. 219 Кримінального кодексу (доведення до банкрутства). Також вони вимагатимуть відставки прокурора Київської області, голови Державіаслужби України, а також легалізації страйків на транспорті.

Як повідомлялося, Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справі про банкрутство "АероСвіту" за ініціативою самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року. У постанові суду зазначається, що станом на 27 грудня 2012 року авіаперевізник має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн, тоді як загальна балансова вартість його активів на 30 вересня становила лише 1,47 млрд грн.

Як повідомив потім "АероСвіт", він звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

У першій половині січня 2013 року багато рейсів "АероСвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що передбачала, окрім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, скоротилася до двох внутрішніх і до десятка міжнародних маршрутів. 16 січня компанія повідомила, що вводить тимчасовий розклад польотів до 31 січня, згідно з яким залишає за собою оперування усього шістьма повітряними лініями: чотирма міжнародними і двома внутрішніми.

"АероСвіт" заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). До початку наприкінці 2012 року кризи авіакомпанія обслуговувала 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, зокрема сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА