17:00 21.01.2013

В Українi 37% мереж централiзованого водопостачання та водовiдведення - в аварiйному станi - Нацкомпослуг

1 хв читати
В Українi 37% мереж централiзованого водопостачання та водовiдведення - в аварiйному станi - Нацкомпослуг

В Українi у ветхому й аварiйному станi перебуває в середньому 37,7% мереж централiзованого водопостачання питної води, а також 36,2% систем водовiдведення, повiдомляється в прес-релiзi Нацiональної комiсiї, що здiйснює держрегулювання у сферi комунальних послуг (Нацкомпослуг).

Згiдно з повiдомленням, загальна протяжнiсть мереж централiзованого питного водопостачання в Українi становить 179,809 тис. км, iз них ветхих та аварiйних - 67,818 тис. км. При цьому найбiльша питома вага таких мереж - у пiдприємств Донецька, Феодосiї, Алчевська, Євпаторiї, Луганська, Керчi, Львова, Нiкополя, Днiпропетровська, Запорiжжя, Сiмферополя, Тернополя, Луцька, Житомира.

Загальна протяжнiсть мереж водовiдведення в Українi становить 51,211 тис. кв. м, з яких ветхих i аварiйних - 18,553 тис. кв. м. При цьому найбiльша питома вага таких мереж - у пiдприємств Донецька, Харкова, Феодосiї, Кременчука, Керчi, Житомира, Сiмферополя, Запорiжжя, Алчевська, Херсона, Мелiтополя, Луганська та iн.

За даними Нацкомпослуг, наразi пiд її контролем перебувають 134 пiдприємства централiзованого водопостачання та водовiдведення, якi подають воду понад 40 тис. споживачам. Частка ринку, яка перебуває пiд держрегулюванням, - 89%.

Нацкомпослуг створено указом президента України в 2011 роцi, вона встановлює тарифи на комунальнi послуги за вже затвердженими Нацiональною комiсiєю регулювання електроенергетики порядками та процедурами їх формування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА