13:06 23.01.2013

В Україні можуть створити єдину систему допомоги хворим на серцево-судинні та судинно-мозкові недуги

1 хв читати
В Україні можуть створити єдину систему допомоги хворим на серцево-судинні та судинно-мозкові недуги

В Україні планується створення єдиної системи надання допомоги людям із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, повідомила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

"Ми маємо створити чітку систему надання допомоги людям із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями за єдиними підходами і стандартами, які відповідають найкращій світовій практиці", - сказала Р.Богатирьова на колегії Мінохорони здоров'я в Київському міському центрі серця, повідомляє прес-служба відомства в середу.

Вона нагадала, що рівень смертності від серцево-судинних захворювань в Україні в кілька разів вище, ніж у країнах Євросоюзу. За всіх об'єктивних чинників, які впливають на цей показник, за словами міністра, в країні має бути запропоновано суспільству дорожню карту дій. "У результаті цього Україна стане розвиненою країною за рівнем охорони здоров'я в цілому та медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією зокрема", - зазначила Р.Богатирьова.

Пропонована єдина система дасть змогу вдосконалити організацію невідкладної допомоги хворим на гострий інфаркт та інсульт, зробити доступнішою високоспеціалізовану медичну допомогу хворим кардіохірургічного профілю, пояснила глава МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА