10:53 24.01.2013

Перший заступник генпрокурора про можливість арешту Шкіля: Це його вигадки, кожен хоче подати себе як жертву режиму

2 хв читати

Для закриття кримінальної справи стосовно колишнього народного депутата України Андрія Шкіля за участь у масових заворушеннях у 2001 році потрібне отримання його згоди, а самому йому остерігатися нічого, стверджує перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

"Термін давності в цій справі справді минув, але, щоб справу закрити, потрібно отримати згоду самого Шкіля. А отримавши, звернутися до суду - тільки він може справу закрити. Закриття справи у зв’язку з терміном давності є нереабілітуючою обставиною. Можливо, Шкіль на це не піде, може, він хоче закриття справи, наприклад, через відсутність події або складу злочину", - сказав перший заступник генпрокурора в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в четвер.

"У будь-якому разі, міфічний арешт Шкіля в Україні - це вигадки його самого та соратників. Як і арешт Власенка (народного депутата Сергія Власенка, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко - ІФ) - вигадка. Кожен хоче себе подати як жертва режиму. Тож справа є, але побоюватися Шкілю нічого", - наголосив Р.Кузьмін.

При цьому він нагадав, що Генпрокуратура ще минулого року направляла цю справу для розслідування до столичної прокуратури, "тож усі питання потрібно ставити їй". "Я цією справою не займаюся", - зазначив перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, А.Шкіль заявив, що не виключає, що проситиме політичного притулку, й зазначив, що політичні переслідування стосовно нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 року біля Адміністрації президента України під час акції "Україна без Кучми" досі не закрито. Він також підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що не знає, з чим це пов'язано.

У свою чергу 19 грудня 2012 року представники Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ заявили виданню "Коммерсант-Украина", що підстав для переслідування колишнього депутата А.Шкіля, який виїхав до Чехії, немає.

У Генпрокуратурі повідомили, що після набуття чинності нового КПК справу екс-депутата було передано до Печерського райуправління МВС. "Стосовно Шкіля наразі немає кримінального провадження. Схоже, людина все перебільшила", - заявив голова прес-служби МВС Володимир Поліщук.

При цьому в міліції не виключають, що арешт майна колишнього депутата може бути пов'язаний із цивільним позовом від постраждалих у ДТП за участю А.Шкіля. Як відомо, в одній з аварій за участю народного депутата загинули двоє людей. Водночас дружина екс-депутата Зоряна не пов'язує арешт майна з ДТП.

18 січня 2013 року А.Шкіль в інтерв'ю газеті "Сегодня" повідомив, що має намір просити політичного притулку в Чехії, де він наразі перебуває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА