11:54 28.01.2013

Суд вiдновив банкрутство "Укртатнафти"

1 хв читати
Суд вiдновив банкрутство "Укртатнафти"

Господарський суд Полтавської областi вiдновив провадження у справi про банкрутство ПАТ "Укртатнафта" (експлуатує Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.).

Вiдповiдну постанову суду вiд 3 грудня 2012 року оприлюднено в Єдиному державному реєстрi судових рiшень.

Позивачем у справi є ПрАТ "Виробничо-промислове пiдприємство "Агротехбiзнес" (Черкаси).

Провадження у справi було призупинено 10 серпня 2010 року, до ухвалення рiшення у пов'язанiй справi Господарським судом Черкаської областi.

У рамках розгляду в господарському судi Черкаської обл. "Укртатнафта" вимагала визнання нечинним векселя, оплата якого i є предметом спору з "Агротехбiзнесом". Водночас 5 листопада 2012 року госпсуд Черкаської областi вiдхилив вимоги "Укртатнафти".

Як зазначено в постановi госпсуду Полтавської областi, рiшення госпсуду Черкаської областi набуло чинностi, оскiльки в Єдиному держреєстрi судових рiшень вiдсутнi данi про його оскарження.

Як повiдомлялося, напередоднi Харкiвський апеляцiйний господарський суд стягнув iз ПАТ "Укртатнафта" 58 млн грн на користь Мiнiстерства оборони України за непоставлене пальне.

ПАТ "Укртатнафта" експлуатує Кременчуцький НПЗ проектною потужнiстю 18,62 млн тонн на рiк.

НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцiй "Укртатнафти", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" i Олександра Ярославського. Менеджмент "Укртатнафти" з жовтня 2007 року контролює група "Приват".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА