11:54 29.01.2013

Пукач хотів вибити з Гонгадзе інформацію про його "шпигунську діяльність", але вбивати не планував, зафіксовано у вироку

2 хв читати

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, не хотів його вбивати, а намагався отримати інформацію про шпигунську діяльність Г.Гонгадзе.

У вироку генералу, який зачитують у Печерському районному суді м. Києва у вівторок зазначається, що О.Пукач у своїх свідченнях стверджував, що не планував вбивати Г.Гонгадзе, а лише застосував силу для того, щоб отримати інформацію про шпигунську діяльність Г.Гонгадзе. Це випливає зі свідчень О.Пукача, озвучених під час оголошення вироку.

У вироку суду наголошується, що, на думку О.Пукача, смерть Г.Гонгадзе була нещасним випадком, що він не хотів душити його так, щоб журналіст помер.

Виходячи зі свідчень О.Пукача, Г.Гонгадзе не зізнався, що є шпигуном, але зізнався, що збирав інформацію для іноземних посольств для зміни влади в Україні.

Нібито Г.Гонгадзе мав отримати за інформацію від посольства США $400.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", зал засідання дуже маленький. О.Пукач, який перебуває в клітці залу засідань, спокійно слухає вирок. У руках у нього якась невелика книга, мабуть, церковного змісту, з образами святих на обкладинці, ймовірно, це молитовник. Біля клітки вартують четверо співробітників судової міліції.

Як повідомлялося, журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мати журналіста, Леся Гонгадзе, відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА