13:32 29.01.2013

Знеструмлену шахту на Львiвщинi знову пiдключили до електропостачання, 85 шахтарiв пiдняли на-гора

2 хв читати

ПАТ "Львiвобленерго" вiдновило подання електроенергiї на ДВАТ "Шахта "Надiя" (Львiвська обл.) пiсля вiдключення, 85 шахтарiв пiдняли на поверхню, жертв i постраждалих немає.

Як повiдомляє у вiвторок прес-служба Профспiлки працiвникiв вугiльної промисловостi України з посиланням на голову первинної профспiлкової органiзацiї шахти Янiну Галась, у момент вiдключення електроенергiї друга змiна вже спустилася в шахту, а з першої змiни ще не всi гiрники виїхали на-гора. Але пiдняти шахтарiв на поверхню було неможливо, ствол iз людською клiттю також був знеструмлений. Загалом у шахтi перебували 85 гiрникiв.

На вуглевидобувному пiдприємствi зупинилися абсолютно всi механiзми та агрегати, зокрема й вiдповiдальнi за безпеку та життя гiрникiв - вентилятор головного провiтрювання, що становило загрозу загазування гiрничих виробок, системи вiдкачування шахтних вод тощо.

Шахтарiв iз найвiддаленiших виробок вивели до ствола. За словами самих шахтарiв, зупинка системи вентиляцiї дуже вiдчувалася - "при виходi до ствола в похилих виробках вiдчувався брак повiтря".

Лише о 16:30 спiльними зусиллями директора шахти "Надiя" Миколи Криштопи, профспiлкової органiзацiї, гiрничорятувальникiв вдалося домогтися вiд "Львiвобленерго" вiдновлення подання електроенергiї. Гiрникiв почали пiднiмати на-гора.

"Ця заборгованiсть виникла не через те, що шахта - злiсний неплатник, ми завжди своєчасно оплачували всi послуги, але сьогоднi пiдприємство перебуває у вкрай скрутному фiнансовому становищi у зв'язку з неможливiстю реалiзувати видобуте вугiлля, на складах скупчилося вже понад 17 тис. тонн палива... Оплатити рахунки за отримуванi послуги пiдприємство зможе лише тодi, коли буде бодай частково вирiшено проблему реалiзацiї вугiлля", - розповiла голова первинної профспiлкової органiзацiї шахти Я.Галась, повiдомляє прес-служба Профспiлки працiвникiв вугiльної промисловостi України у вiвторок.

Я.Галась наголошує, що обласна влада знала про критичну ситуацiю на "Надiї".

Наразi електроенергiя на шахту подається без перебоїв.

Як повiдомлялося, 28 сiчня ДВАТ "Шахта "Надiя" (Львiвська обл.) о 15:12 було вiдключено вiд електропостачання, на момент вiдключення в шахтi перебували 85 працiвникiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА