16:08 29.01.2013

Пукача за рішенням суду позбавлено звання генерал-лейтенанта, він зобов'язаний виплатити 600 тис. грн моральної шкоди

1 хв читати

За рішенням суду екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити дружині вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі 500 тис. грн, а журналісту Олексію Подольському - 100 тис. грн.

"Суд дійшов висновку про необхідність призначити О.Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Суд призначив О.Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з урахуванням скоєних Пукачем злочинів: перевищення влади, умисне вбивство за попередньою змовою. Покарання призначено за поглинанням меншого більшим і за сукупністю", - наголошується в регулятивній частині вироку, яку у вівторок у Печерському районному суді Києва оголошував суддя Андрій Мельник.

Також за вироком суду О.Пукача позбавлено спеціального звання генерал-лейтенанта.

Щодо цивільних позовів, то на користь М.Гонгадзе суд вирішив стягнути з О.Пукача 500 тис. грн і на користь потерпілого журналіста О.Подольського - 100 тис. грн моральної шкоди.

Водночас у відшкодуванні матеріальної шкоди суд відмовив О.Подольському.

Вирок суду може бути оскаржений протягом 15 днів в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва засудив до довічного позбавлення волі О.Пукача, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Вирок суду може бути оскаржений протягом 15 днів в апеляційній інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА