16:20 29.01.2013

Держобвинувачення загалом задоволене рішенням суду у справі Пукача

2 хв читати

Рішення Печерського районного суду Києва у справі Олексія Пукача є таким, як і просило державне обвинувачення, хоча є деякі розбіжності, повідомив державний обвинувач у цій справі Володимир Шилов.

"Є деякі окремі розбіжності між тим, що ми пропонували, і тим, що прийняв суд", – зазначив В.Шилов, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Також держобвинувач у справі висловив думку, що оголошення вироку О.Пукачу у відкритому для ЗМІ режимі стане своєрідною профілактикою для правоохоронців із метою уникнення порушень закону.

"Ми дуже вдячні, що вас (журналістів - ІФ) так багато сьогодні прийшло, щоб переконатися в тому, що відбувалося, і впевнені в тому, що ви донесете від кожного міліціонера рядового до генерала те, що відбувалося сьогодні... Це буде як одна з форм профілактичної роботи тим постовим міліціонерам і тим генералам, які сьогодні несуть свою службу в органах внутрішніх справ", - наголосив В.Шилов.

Він також зазначив, що сьогодні не може задовольняти та ситуація, за якої можливі подібні злочини.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок засудив до довічного ув’язнення О.Пукача, визнавши його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Також, за рішенням суду, екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача позбавлено звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язано виплатити дружині вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі 500 тис. грн, а журналісту Олексію Подольському - 100 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА