09:55 30.01.2013

Луценка виписали з київської клініки та етапували до колонії - пенітенціарна служба

2 хв читати
Луценка виписали з київської клініки та етапували до колонії - пенітенціарна служба

Засудженого екс-главу МВС України Юрія Луценка, прооперованого в київській клініці "Оберіг", етапували до Менської колонії.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, 30 січня, лікарі Київської універсальної медичної клініки "Оберіг" виписали Ю.Луценка зі стаціонару. "Відповідно, сьогодні ж засудженого етапували до Менської виправної колонії (№91)", - зазначено в повідомленні.

За інформацією прес-служби, після запланованої маніпуляції лікарі виробили відповідні рекомендації щодо подальшого амбулаторного лікування Ю.Луценка, яке здійснюватиме медперсонал Менської виправної колонії в повному обсязі.

У свою чергу захисник і дружина екс-міністра Ірина Луценко повідомила, що ще напередодні вона спілкувалася з лікарями клініки, і ніщо не свідчило про можливість виписки та етапування до колонії, оскільки Ю.Луценко - на інтенсивній терапії.

Водночас, за словами І.Луценко, лабораторні дослідження підтвердили відсутність злоякісних утворень в організмі Ю.Луценка.

"Дві лабораторії - клініки "Оберіг" та альтернативної клініки - підтвердили, що взятий на гістологічне дослідження післяопераційний матеріал не містить злоякісних новоутворень", - наводить слова І.Луценко прес-служба "Народної самооборони".

Дружині екс-міністра лікарі повідомили, що нині вони здійснюють повне медичне обстеження пацієнта. "Лікарі виявили три відкриті виразки шлунку. У зв'язку з цим Луценку призначено інтенсивний курс терапії, він перебуває на крапельницях", - пояснила захисник.

"Лише через три тижні курсу, розрахованого лікарями, буде зроблено контрольну гастроскопію шлунку. Лише у разі результативного лікування та зарубцювання виразок, відповідно, за місяць часу, можна буде готуватися до наступної операції. Оперативне втручання при відкритих виразках, за словами лікарів, протипоказано", - повідомила І.Луценко.

За її словами, один із лікарів розповів їй майже детективну історію. Ю.Луценко попросив у лікарів Книгу скарг та пропозицій і написав лікарям та всьому медичному персоналу клініки "Оберіг" подяку за їхнє людське ставлення та розуміння до нього, незважаючи на те, що він засуджений і що охорона створює певний дискомфорт у клініці. Водночас пенітенціарна служба, як стверджує І.Луценко, припустивши, що таким чином екс-міністр зміг залишити записку захисникам, перевірила Книгу скарг і пропозицій. Проте знайшла там лише вдячність лікарям.

Екс-глава МВС відбуває покарання в Менській колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 року за вчинення низки посадових злочинів.

Наприкінці грудня 2012 року він погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику, яку планувалося провести в перших числах січня. За словами прес-секретаря партії "Народна самооборона" Лариси Сарган, екс-глава МВС лікуватиметься за свій рахунок у київській приватній клініці.

Київська універсальна медична клініка "Оберіг" погодилася прийняти Ю.Луценка для проведення планового медичного втручання 21 січня. Екс-міністра доставили в клініку 20 січня. 23-го числа стало відомо, що Ю.Луценка прооперували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА