10:20 30.01.2013

Вирок Пукачу не повинен стати фіналом у справі про вбивство Гонгадзе - вдова журналіста

2 хв читати

Удова вбитого в 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава заявляє, що справу про вбивство її чоловіка буде завершено після покарання не лише виконавців, а й замовників злочину.

"Це рішення суду для мене однозначно не кінець, однозначно не фінал. Фіналом може бути покарання не лише виконавців злочину, а й замовників", - заявила М.Гонгадзе телеканалу ICTV по телефону, коментуючи оголошення вироку екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу.

При цьому під час прямого включення на "5 каналі" вона наголосила, що вважає довічне ув'язнення для О.Пукача єдино справедливим вироком.

"Я думаю, що на його руках (Пукача - ІФ) не лише кров Георгія. Зрозуміло, що йому віддавали наказ. Хто давав наказ - не відомо. Залишилися двоє людей - Кучма (другий президент України Леонід Кучма - ІФ) та Литвин (колишній голова Адміністрації президента Л.Кучми Володимир Литвин - ІФ), прізвища яких лунали в процесі. Не розумію, чому нам відмовили у виклику їх на допити. Пукач може говорити все, що завгодно, міг на них звести наклеп", - сказала М.Гонгадзе.

"У цьому претензії. Ми розглядаємо можливість оскаржити рішення (суду - ІФ) у контексті замовного характеру злочину і в частині мотивів", - наголосила вона.

За словами М.Гонгадзе, в матеріалах справи прізвища Л.Кучми та В.Литвина звучать давно. А публічну заяву О.Пукача вдова журналіста назвала "принциповою у будь-якому випадку". Водночас вона поскаржилась на відсутність інформації, на якій стадії перебуває справа про вбивство її чоловіка щодо замовників цього злочину.

У свою чергу представник інтересів М.Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі "5 каналу" зазначила, що "те, що публічно ми почули від Пукача, не змінює ситуації".

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року засудив О.Пукача до довічного ув’язнення, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. О.Пукача позбавлено звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язано виплатити М.Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав в О.Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Мені вирок буде зрозумілий, коли зі мною сидітимуть Кучма (другий президент України Леонід Кучма - ІФ) та Литвин (колишній голова Адміністрації президента Л.Кучми Володимир Литвин - ІФ)".

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. В листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА