13:08 31.01.2013

У Харкові телефонні дзвінки з нагадуванням про борг допомогли скоротити кількість боржників із квартплати - міськрада

1 хв читати

У Харкові у 2012 році кількість неплатників за послуги з утримання будинків і прибудинкових територій зменшилася завдяки телефонним дзвінкам із нагадуванням про борг, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Це не колекторська діяльність, це просто нагадування про те, що людина має заборгованість. Комусь це не подобається, але ми шукаємо різні механізми впливу. Якщо людина прослухала повідомлення й оплатила - дзвінки припиняються, якщо не оплатила - дзвінки відновлюються. Такий прийом давно практикують і на інших підприємствах, ми просто використовуємо їхній досвід. Погроз у цих дзвінках немає, це лише нагадування про заборгованість. За підсумками минулого року ми бачимо, що система такого оповіщення ефективна й виправдовує себе. Цього року робота триватиме", - цитує прес-служба директора Департаменту житлового господарства Харківської міськради Романа Нехорошкова.

За словами Р.Нехорошкова, телефонні нагадування про борг застосовуються до злісних неплатників, які винні КП "Житлокомсервіс" по кілька тисяч гривень (в деяких випадках заборгованість сягає 15 тис. грн).

Р.Нехорошков зазначив також, що у 2012 році кількість боржників із квартплати скоротилася вдвічі - зі 120 тис. до 60 тис. За словами Р.Нехорошкова, найближчим часом працівники КП "Харківміськліфт", "Харківблагоустрій" та інших підприємств здійснюватимуть поквартирні обходи боржників із врученням повідомлень про борги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА