10:53 01.02.2013

Київ просить збiльшити субвенцiю з держбюджету на розвиток мiста удесятеро – заступник голови КМДА

2 хв читати

Київ просить Кабiнет Мiнiстрiв збiльшити субвенцiю з державного бюджету на розвиток мiста з 750 млн грн до 7,5 млрд грн, повiдомив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Якщо говорити про цифри, то нам так чи iнакше не вистачає 7,5 млрд грн, щоб в обсязi минулого року продовжувати будiвництво основних значущих об'єктiв - метро, Подiльсько-Воскресенського мосту, транспортних розв'язок тощо. Зараз ми над цим працюємо з урядом, i це має стати основою змiн до держбюджету за результатами першого та другого кварталiв", - заявив Р.Крамаренко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

За його словами, у КМДА "є тертя" з Мiнiстерством фiнансiв з цього приводу. "Це нормальний робочий процес, в якому ми намагаємося доводити свої цифри, вони - свої, у пiдсумку виходимо на якийсь спiльний знаменник. Головне, що є процес, якого в перiод формування держбюджету не було", - додав вiн.

Крамаренко також повiдомив, що голова КМДА Олександр Попов пiдписав законопроект про внесення змiн до Бюджетного кодексу, що передбачає зарахування до бюджету Києва 100% податку на доходи фiзичних осiб (ПДФО). "Тепер Кабмiн має схвалити iнiцiативу О.Попова i передати законопроект до Верховної Ради. Ми чули багато висловлювань народних депутатiв i вiд опозицiї, i вiд провладної бiльшостi, якi пiдтримують цей проект. От i подивимося", - зазначив вiн.

Водночас заступник голови КМДА вважає, що в разi ухвалення такого закону вводити норму про 100% зарахуваннi ПДФО до бюджету столицi слiд з нового бюджетного року. Зараз же, на його думку, для столицi важливо домогтися збiльшення субвенцiї з держбюджету. "Зараз ситуацiя така, що ми маємо отримати пiдтримку Мiнфiну в частинi перегляду показникiв бюджету Києва в держбюджет, чого ми власне домагалися з грудня мiсяця. I ми таки її отримали. Сьогоднi є вiдповiднi доручення прем'єр-мiнiстра України Миколи Азарова вiдповiдним мiнiстерствам розглянути нашi пропозицiї. Коли будуть внесенi змiни до держбюджету, ми ще не знаємо. Можна орiєнтуватися на заяви президента України Вiктора Януковича та голови уряду про перегляд держбюджету за пiдсумками I кварталу", - констатував вiн.

Водночас Києву зараз необхiдно ухвалити бюджет, щоб мати можливiсть нормально фiнансувати потреби мiста. "Ми сподiваємося на те, що для Києва буде збiльшено обсяг фiнансування. З iншого боку, мiсто - це живий органiзм: необхiдно платити зарплату, компенсувати пiльговий проїзд i робити iншi платежi, якi без ухваленого бюджету ми не в змозi робити", - наголосив Р. Крамаренко.

Повний текст iнтерв'ю буде розмiщено на сайтi агентства в роздiлi "Ексклюзивнi iнтерв'ю".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА