12:00 01.02.2013

Київ планує через конкурс знайти фінансового партнера для будівництва метро на Троєщину – за cтупник голови КМДА

2 хв читати

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує оголосити інвестиційний конкурс на залучення фінансового партнера для будівництва лінії метро на житловий масив Троєщина наприкінці квітня нинішнього року, повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Дочірня структура "ВЕБ "ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування" зараз розробляє фінансову схему, яка має бути готова в квітні. Наприкінці квітня ми плануємо провести інвестиційний конкурс за цією схемою на залучення фінансового партнера", - заявив Крамаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо цей партнер буде визначений, то будівництво першої черги нової лінії метро може бути розпочато вже в цьому році, а введення її в експлуатацію можна очікувати вже через два роки.

"Ми внесли зміни до проекту будівництва метро на Троєщину, розділили його на кілька черг, щоб у першу чергу запустити його з Троєщини до Подолу, а другою чергою йти правим берегом - від Лук'янівки до Подільського моста", - зазначив заступник голови КМДА.

Крамаренко також повідомив, що загальна вартість будівництва метро на Троєщину становить близько $ 2 млрд, першої черги-близько $800 -900 млн.

Заступник голови КМДА висловив упевненість, що фінансового партнера для цього проекту незабаром буде знайдено. "Київ - нормальний фінансовий партнер, який виконує свої фінансові зобов'язання - з одного боку. З іншого боку, будівництво та експлуатація метрополітену, особливо на Троєщину, в принципі, це досить цікавий із точки зору інвестицій проект", - пояснив він.

Водночас Київ має намір запропонувати інвесторам нові форми співпраці. "Ми, звичайно, використовуємо якісь нові форми залучення грошей для участі приватного інвестора в проект, але, з іншого боку, це виправдано ефективністю проекту", - зазначив Р.Крамаренко.

За його словами, ці форми будуть відображені у фінансовій схемі, яку розробляє ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування". "Буде розроблено схему - побачите. Наприклад, можливий договір життєвого циклу - якісь видозмінено концесію або лізинг. Це більш привабливо, тому що є чіткий об'єкт застави - новозбудована гілка метро. Впевнені, що буде все добре, і що фінансового партнера знайдуть", - сказав заступник голови КМДА.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

Унаслідок ворожих обстрілів у Дніпропетровській області постраждали дві людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА