10:22 04.02.2013

Екс-дружина Пукача заявляє, що за вбивство Гонгадзе засудили підставну особу - ЗМІ

3 хв читати

Колишня та єдина законна дружина засудженого до довічного ув’язнення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача Інеса Салата упевнена, що її колишній чоловік не вбивав журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році, сам О.Пукач перебуває за кордоном, а судили за вбивство підставну особу, пише газета "Сегодня" в понеділок.

"У клітці не мій чоловік! Це не Олексій Петрович! А де він - я не знаю. Може, за кордоном. За ці роки нас із дочками замучили розпитуваннями на цю тему. Наживаються на чужому горі, на моєму та моїх дітей... Те, що він убив, - неправда, він ні в чому не винен. Це моє останнє слово", - розповіла вона виданню.

Водночас батько І.Салати Микола упізнав екс-генерала в засудженому. "Я упізнав зятя, коли дивився новини. Для мене він був хорошою людиною, доброю, шкода його, думаю, що він не міг такого зробити!... І ніякого мотузка (за версією слідства, О.Пукач перед убивством Г.Гонгадзе приїхав до будинку М.Салати по мотузок, яким зв'язував журналіста, - ІФ) зять у мене не брав. Він (О.Пукач - ІФ) сильно змінився, схуднув", - зазначив тесть О.Пукача.

При цьому в Генеральній прокуратурі України заяви екс-дружини Пукача категорично спростували. "Мабуть, у дружини Пукача така сама тактика, що й у матері Гонгадзе, яка заявляє, що її син живий, незважаючи на десятки експертиз, ДНК тощо, які підтвердили, що таращанське тіло належить Гонгадзе", - зазначили виданню у відомстві.

І.Салата живе в Києві, на чотири роки старша за 60-річного О.Пукача, прожила разом із ним у шлюбі близько 15 років й народила йому двох дочок-близнючок.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року засудив О.Пукача до довічного ув’язнення, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. О.Пукача позбавлено звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язано виплатити М.Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав в О.Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Мені вирок буде зрозумілий, коли зі мною сидітимуть Кучма та Литвин".

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Л.Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора М.Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Г.Гонгадзе. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Л.Кучми. Сам Л.Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У грудні 2012 року перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін розповів журналістам, що розслідування щодо замовників убивства журналіста проводиться в нових умовах, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Такі дії пов'язані з набуттям чинності 21 листопада новим Кримінальним процесуальним кодексом.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. В листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА