17:50 07.02.2013

Міноритарієм Inter Media Group стане голова Адміністрації президента Льовочкін – Group DF

2 хв читати
Міноритарієм Inter Media Group стане голова Адміністрації президента Льовочкін – Group DF

Новими акціонерами Inter Media Group Limited, що об'єднує телеканал "Інтер" і близько десятка інших каналів, стануть компанії, що належать бізнесмену Дмитру Фірташу та голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну, повідомляє прес-служба групи компаній Д.Фірташа Group DF.

"Ідею придбання "Інтеру" ми почали обговорювати з Сергієм Льовочкіним ще у 2006 році, тоді ж і вперше обговорили цю угоду з власником каналу. Переговори у декілька етапів тривали протягом усього цього періоду часу, і я радий, що ми досягли домовленості про закриття угоди", - наводить прес-служба слова Д.Фірташа в четвер.

Мажоритарним акціонером Inter Media Group Limited буде компанія Д.Фірташа, уточнюється в документі.

Згідно з повідомленням, компанія С.Льовочкіна передасть свою частку телегрупи в управління GDF Media Limited з Group DF, яка, таким чином, управлятиме 100% акцій Inter Media Group.

Угоду буде завершено після отримання відповідного дозволу антимонопольних органів, уточнюється в прес-релізі.

Раніше повідомлялося, що продавцем Inter Media Group виступає екс-перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, який пояснив цей крок відсутністю можливості забезпечувати розвиток групи. За даними продавця, угоду укладено, виходячи з оцінної вартості $2,5 млрд.

Д.Фірташ наголосив, що вважає телевізійну галузь перспективною в Україні, і вбачає своє завдання в побудові ефективного бізнесу. "Я готовий зробити усе, щоб забезпечити розвиток телевізійної групи на основі найкращих міжнародних стандартів", - наведено його слова в прес-релізі Group DF.

Бізнесмен також зазначив, що розвиток власного виробництва - це стратегічний пріоритет для телевізійної групи.

До медіагрупи Inter Mediа Group входять телеканали "Інтер", "Інтер+", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", "Ентер-фільм", "MTV Україна", інформагентство "Українські новини", а також інші компанії у сфері продакшн та маркетингу.

Найбільшим активом медіагрупи є телеканал "Інтер", який входить до трійки найбільш популярних телеканалів України (із часткою 14-16% за даними останніх місяців). Його чистий дохід у 2011 році зріс на 30,9% - до 744,77 млн грн, практично повернувшись до рівня докризового 2008 року. Чистий збиток скоротився на 29,5% - до 137,63 млн грн.

Перше півріччя 2012 року телеканал завершив із чистим доходом 446,84 млн грн та чистим збитком 95,34 млн грн.

При цьому Inter Mediа Group володіє 61% акцій "Інтеру", ще 29% акцій телеканалу належать російському ВАТ "Перший канал", 10% - удові засновника "Інтеру" Ігоря Плужникова (через ТОВ "Пегас телебачення" - ІФ).

Group DF засновано в 2007 році. Згідно з оновленим у грудні минулого року сайтом групи, її ключовими напрямами є азотний, титановий, газовий, аграрний та банківський бізнеси, виробництво соди, енергоінфраструктура та нерухомість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА