15:58 08.02.2013

Томенко заявляє про відключення мовлення українського радіо в низці регіонів країни

2 хв читати

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко заявляє про відключення мовлення українського радіо в низці регіонів України.

"Комітет завалений зверненнями і листами - люди несподівано перестали чути українське радіо у трьох форматах: Українське радіо, "Промінь" та Українське радіо-3. І ніхто не може пояснити, що відбувається", - сказав М.Томенко на прес-конференції в п'ятницю.

"Я провів дискусію з керівниками національної радіокомпанії, які поінформували мене про те, що незважаючи на обіцяне фінансування на 2013 рік, 4 лютого Держкомтелерадіо вніс зміни до бюджетного кошторису, згідно з якими фінансування на трансляцію радіопрограм трьох мовників зменшилося більше ніж усемеро порівняно з минулим роком", - повідомив він.

За його словами, з огляду на це національна радіокомпанія 5 лютого була змушена відключити частину передавачів на середніх та ультракоротких хвилях, а також кілька FM-передавачів.

М.Томенко зазначив, що наразі НРК використовує для передачі тільки 36 радіопередавачів.

"У мене складається враження, що реалізується план зі знищення українського радіо як єдиного українського мовника", - зазначив депутат.

М.Томенко нагадав, що Українське радіо веде своє мовлення 100% українською мовою, а радіо "Промінь" є єдиним мовником, який повністю присвячує свій ефір діяльності в українській освіті та культурі.

"Я як представник опозиції, звісно, не дуже задоволений тим, як висвітлюється діяльність опозиції та влади (в ефірі українського радіо - ІФ). Але як громадянин, українець і голова комітету робитиму все, щоб захистити від знищення Українське радіо", - пообіцяв він.

М.Томенко заявив, що звертається до прем'єр-міністра і президента України з вимогою ухвалити рішення про відновлення фінансування трансляції Українського радіо до понеділка в повному обсязі.

Він пообіцяв, що якщо фінансування Українського радіо не буде відновлено в повному обсязі, в понеділок відбудеться нарада комітету з питань свободи слова та інформації, де обговорюватиметься це питання і шляхи виходу з ситуації, що склалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА