16:45 08.02.2013

Мiн'юст пропонує запровадити заявний принцип припинення дiяльностi фiзосiб-пiдприємцiв без найманих працiвникiв

1 хв читати

Мiнiстерство юстицiї України розробило низку законопроектiв, якими пропонує припиняти дiяльнiсть фiзичних осiб - пiдприємцiв, якi не мають найманих працiвникiв, негайно пiсля подання вiдповiдної заяви.

Згiдно з повiдомленням прес-служби Мiн'юсту в п'ятницю, мiнiстерство винесло на громадське обговорення проекти законiв "Про внесення змiн до Податкового кодексу України щодо спрощення процедури державної реєстрацiї припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичних осiб-пiдприємцiв, якi не мають найманих працiвникiв" та "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо заявного принципу державної реєстрацiї припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичних осiб - пiдприємцiв, якi не мають найманих працiвникiв".

У Мiн'юстi наголошують, що законодавчi змiни спрямованi на впровадження заявного принципу припинення такої дiяльностi.

Очiкується, що пiсля ухвалення цiєї законодавчої iнiцiативи, для припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичною особою - пiдприємцем, який не має найманих працiвникiв, достатньо буде лише подати заяву державному реєстратору про припинення пiдприємницької дiяльностi. Пiсля чого таке припинення буде зареєстровано негайно.

Передбачається, що таке iстотне полегшення процедури створить сприятливi умови для припинення малого бiзнесу в Українi - спростить та здешевить вiдповiдну процедуру, кардинально скоротить час на її проведення. А також зменшить черги до державних реєстраторiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА