15:37 11.02.2013

Пожежа в Гостиному дворі могла статися через коротке замикання електропроводки, але можливий і навмисний підпал - МВС

1 хв читати
Пожежа в Гостиному дворі могла статися через коротке замикання електропроводки, але можливий і навмисний підпал - МВС

Пожежа в будівлі Гостинного двору в Києві, за попереднім висновком, сталася через коротке замикання електропроводки на мансардному поверсі, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як розповів у понеділок на прес-конференції в Києві заступник глави МВС України Віктор Ратушняк, на мансардному поверсі будівлі фірма проводила ремонтні роботи, сталося самозаймання.

"Однозначно експерти у своєму висновку сказали, що це коротке замикання", - сказав він.

У свою чергу, заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гончаров поінформував, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією "умисне пошкодження майна".

За його словами, правоохоронці вживають заходів зі встановлення людини, яка, можливо, скоїла умисний підпал у приміщенні Гостиного двору.

Як повідомлялося, в ніч на 9 лютого в горищному приміщенні Гостиного двору сталася пожежа. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі на площі 200 кв. м. У Державній службі надзвичайних ситуацій наголосили, що жертв і постраждалих немає.

Слідчий відділ Подільського райуправління міліції Києва вніс інформацію про пожежу в будівлі Гостиного двору на Подолі до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Активісти, що захищають Гостинний двір від реконструкції, підозрюють, що причиною пожежа могли стати порушення безпеки під час будівельних робіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА