14:27 13.02.2013

Дефіциту імпортних ліків в українських аптеках із 1 березня не буде - віце-прем'єр Грищенко

1 хв читати
Дефіциту імпортних ліків в українських аптеках із 1 березня не буде - віце-прем'єр Грищенко

Віце-прем'єр України Костянтин Грищенко виключає дефіцит імпортних ліків в аптеках після набуття чинності з 1 березня нормою закону про ліцензування імпортних лікарських засобів.

"Немає підстав вважати, що з 1 березня в українських аптеках можуть зникнути імпортні ліки. Об'єктивних причин для цього немає, оскільки ми контролюємо ситуацію наявності лікарських засобів в аптеках", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

К.Грищенко зазначив, що введення з 1 березня норм закону про ліцензування імпортних ліків відбуватиметься поступово, з постійним контролем з боку влади за асортиментом препаратів в аптеках.

У свою чергу, виступаючи на брифінгу, голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов додав, що на складах компаній-дистриб'юторів, які забезпечують 90% ринку лікарських засобів, є запаси ліків, яких українським пацієнтам вистачить на три-чотири місяці.

"Протягом 2012 року в нашій країні було реалізовано 475 млн упаковок іноземних лікарських засобів. Сьогодні на складах лише п'яти дистриб'юторів, які забезпечують 90% ринку, є 204 млн упаковок - це 40%. Цих запасів вистачить нашому пацієнту щонайменше на три-чотири місяці", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА