16:14 13.02.2013

Дефiциту або подорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде - голова профiльного комiтету ВР

2 хв читати
Дефiциту або подорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде - голова профiльного комiтету ВР

Дефiциту i здорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде, стверджує голова Комiтету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (фракцiя Партiї регiонiв).

Вона наголосила що лiцензування iмпорту лiкарських засобiв - це європейська норма, яка регламентована статтею 40 Директиви 2001/83/ЕС Європейського парламенту та Ради вiд 6 листопада 2001 року про Кодекс спiвтовариства щодо лiкарських препаратiв, призначених для споживання людьми.

"Застосовуючи такий механiзм регулювання, країни ЄС захищають своїх громадян вiд можливого ввезення неякiсної або пiдробленої продукцiї, оскiльки лiцензiя на iмпорт лiкарського засобу передбачає прямi контракти з виробником лiкiв. Саме завдяки лiцензуванню iмпорту лiкiв iз ланцюжка постачальникiв "прибирають" усiляких посередникiв, якi заробляють на "перекуповуваннi" препаратiв один в одного", - цитує Т.Бахтеєву її прес-служба.

Крiм того, голова комiтету зазначила, що лiцензування iмпорту створить систему, коли цiна препарату на ринку України буде сумiрною з цiною виробника i цiною цього препарату в сусiднiх державах. Цiну препарату можна буде легко проконтролювати, що важливо для споживача.

Ще один позитивний елемент лiцензування iмпорту лiкiв, за словами Т.Бахтєєвої, - це наявнiсть в Українi особи, якiй можна пред'явити претензiю, якщо препарат неякiсний. Зараз лiцензiю на iмпорт лiкiв видаватимуть їхньому виробниковi або уповноваженiй виробником особi, яку зареєстровано на територiї України. Це може бути український дистриб'ютор.

Полiтик також зазначила, що систему лiцензування впроваджуватимуть у кiлька етапiв. На першому етапi лiцензування iмпорту лiкiв буде здiйснюватися за "заявницьким принципом".

"Тому будь-якi заяви щодо того, що лiцензування iмпорту лiкарських засобiв призведе до пiдвищення цiн на лiки i створить дефiцит iмпортних лiкiв, не мають пiд собою жодних пiдстав", - пiдсумувала Т.Бахтеєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА