11:15 21.02.2013

Київрада має намiр збiльшити площу столицi на 2 тис. га за рахунок областi

2 хв читати

Київська мiська рада має намiр збiльшити територiю Києва на 2 тис. га за рахунок територiї Київської областi та затвердити новi зовнiшнi межi столицi, повiдомила секретар Київради Галина Герега.

"Зазiхання на територiю Києва нашими сусiдами змусило нас розробити такий проект, встановити зовнiшню межу Києва та затвердити її територiю", - заявила Г.Герега на брифiнгу перед початком засiдання Київради в четвер.

Вона наголосила, що Київ уже не один рiк бореться з Київською областю щодо низки спiрних територiй, зокрема Бiличанського лiсу, прилеглого до селища Коцюбинського. "Як ми бачимо з практики, обстоювати це в судах, не маючи затверджених меж мiста, практично неможливо", - сказала Г.Герега.

За її словами, Київ має намiр затвердити територiю мiста в розмiрi 84 974 га, збiльшивши територiю столицi на понад 2 тис. га за рахунок територiї Київської областi. Водночас Київ має намiр передати Київськiй областi 659 га.

Г.Герега нагадала, що питання про затвердження меж Києва обговорюється з 1994 року.

"Ми розумiємо, що буде протистояння з їхнього (Київської областi - IФ) боку, однак ми iншого шляху не маємо: ми боротимемося за територiю Києва й обстоюватимемо права територiальної громади", - наголосила вона.

За її словами, цей проект буде винесено на обговорення з керiвництвом Київської областi. Якщо не вдасться вирiшити це питання, то Київ звертатиметься до Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА