14:30 21.02.2013

МОЗ забезпечить закупівлю 45% від необхідної кількості антиретровірусних препаратів для хворих на ВІЛ/СНІД

2 хв читати
МОЗ забезпечить закупівлю 45% від необхідної кількості антиретровірусних препаратів для хворих на ВІЛ/СНІД

Міністерство охорони здоров'я України має намір за рахунок держбюджету забезпечити на 45% потребу в антиретровірусних препаратах хворих на ВІЛ/СНІД.

Як повідомила начальник управління державних цільових програм та державних закупівель Міністерства охорони здоров'я Галина Довганчин на брифінгу в четвер у Києві, на профілактику та лікування ВІЛ/СНІДу в бюджеті передбачено 305,5 млн грн.

"На закупівлю антиретровірусних препаратів з них буде 234 млн 69 тис. Покриється (потреба - ІФ) у середньому на 45%. І 71 млн 483 тис. передбачено на закупівлю систем і різних витратних матеріалів - загалом покриється потреба на 43%", - сказала вона.

Як раніше повідомлялося, президент України Віктор Янукович у грудні 2012 року доручив Кабінету Міністрів вжити низку заходів для запобігання поширенню епідемій туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, вірусних гепатитів і надання доступної медичної допомоги громадянам, які страждають такими захворюваннями.

Згідно з дорученням, уряд за підсумками I кварталу 2013 року має подати на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до держбюджету, передбачивши видатки на фінансування заходів із профілактики та протидії поширенню туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та вірусних гепатитів відповідно до обґрунтованих потреб.

Кабінет Міністрів також має вдосконалити механізм використання коштів благодійних і міжнародних організацій, що спрямовуються на закупівлю і постачання лікарських засобів і виробів медичного призначення для діагностики та лікування зазначених хвороб.

Глава держави також доручив уряду до 1 квітня 2013 року внести до парламенту законопроект про загальнодержавну програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2014-2018 роки.

Крім того, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова раніше заявляла про те, що в Україні за 2012 рік вдалося на 1,6% знизити кількість зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції, незважаючи на фінансові й технічні проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА