15:15 21.02.2013

Біля Подільського райсуду в Києві відбулася акція "Хочу читати пресу українською мовою"

1 хв читати

Представники Громадського об'єднання "Українська справа" та громадські діячі влаштували біля Подільського районного суду міста Києва акцію "Хочу читати пресу українською мовою".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції заявили, що вона приурочена до Міжнародного дня рідної мови, а мета заходу - привернути увагу до порушення прав українців читати періодичні видання рідною мовою.

Учасники акції пропонували перехожим купити україномовні версії відомих російськомовних видань, таких як газети "Факты", "Сегодня", "Комсомольская правда в Украине", "Бульвар", які, згідно з державною ліцензією, мають видаватися не лише російською, але й на українською мовою, але оскільки власники видань не дотримуються умови ліцензування і друкують лише російськомовні версії, перехожі отримували газети із порожніми сторінками.

Організатори також встановили поряд з будівлею суду розкладку з "газетами-привидами", оскільки українських версій цих газет не існує.

Крім того, учасники заходу вирішили передати суддям Подільського райсуду Конституцію України з порожніми сторінками, "щоб судді відчули, як користуватися тим, чого насправді немає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА