16:27 21.02.2013

Українці вважають шкідливими звичками паління, використання слів-паразитів і тривалі розмови по телефону - опитування

2 хв читати

Понад 60% українців стверджують, що не палять і ніколи не палили, свідчать результати опитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

Водночас 28% респондентів палять, 3% мають намір кинути, а 8% - палили раніше, але вже кинули.

Відповідаючи на запитання про те, в якому віці почали палити, учасники опитування сказали, що в 17-19 років (36%), 14-16 років (29%), у 20 років і старше (22%), у віці 10-13 років (7%), у 7-10 років (3%), до 7 років (1%).

При цьому 55% опитаних стверджують, що почали палити, тому що палили друзі/знайомі, 33% - із цікавості, 9% сподобався смак або запах тютюнового диму, 6% - тому що вважали паління престижним, 5% причиною назвали те, що палили батьки, а 2% - через проблеми та стресові ситуації.

Результати дослідження засвідчили, що понад дві пачки сигарет у день викурює 1% опитаних, близько двох пачок - 5%, близько однієї пачки в день викурює 39%, близько півпачки (10 сигарет) - 29%, три-п'ять сигарет - 16%, а одну-дві сигарети - 6% курці.

Понад половина опитаних (52%) вважає, що відвідувачам заважає паління в громадських місцях і закладах, а 43% дотримуються протилежної думки.

Водночас 75% (серед яких і курці) позитивно ставляться до набуття чинності законом про заборону паління в громадських місцях, розважальних закладах, у 16% - негативне ставлення до цього введення, а 2% сказали, що чують про це вперше.

Згідно з результатами опитування, 58% респондентів вважають, що законодавча заборона паління в громадських місцях і розважальних закладах не ущемляє прав курців, а 31% дотримуються протилежної думки.

При цьому 77% переконані, що особи, які палять у громадських місцях і розважальних закладах, порушують право некурящих "не труїтися тютюновим димом", у 13% - протилежна думка.

У цілому 48% переконані, що в українців є шкідливі звички, а 46% так не вважають.

Своїми шкідливими звичками учасники опитування вважають паління (30%), використання в мові слів-паразитів, як "ну... типу", "е-е..." та інших (17%), тривалі й часті розмови по телефону (14%), використання в мові мату, нецензурних виловів (14%), вживання спиртних напоїв (7%), постійні запізнення (4%).

Як стверджують 39% опитаних, у них взагалі немає шкідливих звичок.

Опитування громадської думки українців про їхнє ставлення до шкідливих звичок, зокрема до паління, було проведено з 19 січня по 3 лютого 2013 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24 областях України, містах Київ та Севастополь. Опитано 2178 респондентів віком від 18 років. Середня похибка вибірки становить +/-2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині внаслідок обстрілів за добу поранені двоє людей

У результаті ракетного обстрілу і падіння уламків у Миколаївському районі вночі спалахнула пожежа на відкритій місцевості

Держдеп США підтримує видачу ордерів МКС на арешт Шойгу і Герасимова

Окупанти з важкої артилерії та БПЛА обстріляли Марганецьку громаду Дніпропетровської області

Війська РФ за добу 328 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РФ тримає на чергуванні в Чорному та Азовському морях три ракетоносії "Калібрів"

Сили оборони за добу ліквідували 1220 окупантів і 40 артилерійських систем противника

Міністр оборони США Остін закликав Ізраїль знизити напруженість на кордоні з Ліваном

Засновник WikiLeaks Ассанж визнав провину в отриманні та публікації військових таємниць США і вийшов на свободу

26 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА