17:19 21.02.2013

Томенко на засіданні РНБО вимагатиме належного фінансування Національної радіокомпанії

2 хв читати

Народний депутат України Микола Томенко заявив, що на Раді національної безпеки і оборони (РНБО) порушуватимуть питання про державну стратегію зі збереження та розвитку національного радіо в трьох форматах: УР-1, каналу "Промінь" і УР-3 (радіо "Культура").

Під час круглого столу, організованого парламентським комітетом з питань свободи слова та інформації, на тему "Стан, проблеми та перспективи розвитку радіомовлення в Україні", М.Томенко зазначив, що на сьогодні складається враження системного знищення рідкісного ресурсу пропаганди української історії, культури та традиції.

На його думку, про це свідчить і той факт, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення в 2012 році не видала Національній радіокомпанії жодної ліцензії на FM-мовлення у великих містах, а дев’ять обласних радіокомпаній досі не мають FM-діапазону.

"Такої позиції дотримується і держава загалом у частині фінансування Національної радіокомпанії на 2013 рік. Фактично, це - фінансування виживання. Або підготовка до банкрутства. Саме ця обставина призвела до відключення на кілька днів на початку лютого майже третини мовлення Національної радіокомпанії України", - зазначив М.Томенко.

Він розповів, що незважаючи на те, що вдалося повернути українське радіо, проблема залишається невирішеною.

"Тому нам потрібно вимагати під час перегляду Держбюджету збільшення фінансування Національної радіокомпанії України, а також порушити питання про необхідність розширення її мовлення в FM-діапазоні", - зазначив нардеп.

М.Томенко повідомив, що вимагатиме від президента України на засіданні РНБО найближчим часом розглянути питання інформаційної безпеки країни і, зокрема, з розвитку мовлення та належного фінансування Національної радіокомпанії.

Як повідомлялося, 8 лютого М.Томенка розповів про відключення мовлення українського радіо в кількох регіонах України.

"Комітет завалено зверненнями і листами: люди несподівано перестали слухати українське радіо в трьох форматах: Українське радіо "Промінь" і "Українське радіо-3" І ніхто не може пояснити, що відбувається", - сказав він.

"Я провів дискусію з керівниками національної радіокомпанії, які поінформували мене про те, що, незважаючи на обіцяне фінансування на 2013 рік, 4 лютого Держкомтелерадіо вніс зміни до бюджетного кошторису, згідно з якими фінансування на трансляцію радіопрограм трьох мовників зменшилося більш ніж у сім разів порівняно з минулим роком", - повідомив він.

За його словами, виходячи з цього, Національна радіокомпанія 5 лютого була змушена відключити частину передавачів на середніх та ультракоротких хвилях, а також кілька FM-передавачів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Нікополь і сусідню громаду, постраждали троє жителів, пошкоджено 8 будинків і 26 сонячних панелей

СБУ та Офіс генпрокурора повідомили про підозру російському генералу, який наказав підірвати Каховську ГЕС

Сирський: Наше головне завдання - зробити ефективнішою систему командування військами

Американську зброю не використовуватимуть для ударів по Москві та Кремлю - Байден

Генштаб ЗСУ: від початку доби і станом на 16:00 на фронті відбулося 58 бойових зіткнень, на покровському напрямку - 26

Експосадовець "Центренерго" переплатив майже 7 млн грн за турбіни й мотори для Вуглегірської ТЕС

Зеленський у День журналіста: Мати силу в битві за правду не менш важливо, ніж мати зброю в битві за землю

Зеленський - прем'єру Індії: Розраховуємо на участь Індії в Саміті миру на найвищому рівні

ДБР викрило посадовців міграційної служби в Одеській області на отриманні хабарів від іноземців

Дані оновили близько 15% військовозобов'язаних, призовників і резервістів - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА