10:48 25.02.2013

"Операцію "Арго" Бена Аффлека удостоєно "Оскара" як найкращий фільм

2 хв читати
"Операцію "Арго" Бена Аффлека удостоєно "Оскара" як найкращий фільм

Найкращим фільмом минулого року американські кіноакадеміки визнали картину "Операція "Арго", зняту Беном Аффлеком. Фільм уже отримав раніше премію "Золотий глобус".

У номінації також були представлені фільми "Лінкольн", "Життя Пі", "Мій хлопець - псих", "Любов", "Знедолені", "Мета номер один", "Джанго звільнений", "Звірі дикого Півдня".

Бен Аффлек уже має "Оскара" - за сценарій до фільму "Розумник Вілл Хантінг", знятий у 1998 році.

Тайванський режисер Енг Лі отримав "Оскара" як найкращий режисер за фільм "Життя Пі".

Його конкурентами цього року були Стівен Спілберг ("Лінкольн"), Девід О. Расселл ("Мій хлопець - псих"), Міхаель Ганеке ("Любов") та Бен Зайтлін ("Звірі дикого Півдня").

Це третій "Оскар" Енга Лі, він уже отримував статуетку в 2001 р. за фільм "Тигр, що крадеться, дракон, що затаївся" у номінації "найкращий фільм іноземною мовою" та в 2006 р. за "Горбату гору" в номінації "найкращий фільм".

Квентін Тарантіно отримав "Оскар" за сценарій до фільму "Джанго звільнений" у номінації "найкращий оригінальний сценарій". За статуетку також боролися фільми "Любов", "Королівство повного Місяця", "Мета номер один" та "Екіпаж".

Це друга нагорода американської кіноакадемії у Тарантіно. Вперше його було нагороджено за сценарій до фільму "Кримінальне чтиво" в 1995 році.

Британська співачка Адель отримала "Оскара" американської Академії кіномистецтв за пісню Skyfall до фільму "007: Координати Скайфолл".

Також у цій номінації були представлені: Before My Time ("Вислизаючий лід"), Everybody Needs a Best Friend ("Третій зайвий"), Pi's Lullaby ("Життя Пі"), Suddenly ("Знедолені").

Нагороду американської Академії кіномистецтв за найкращий адаптований сценарій цього року отримав Майкл Денна за сценарій до фільму "Життя Пі".

У списку номінантів були представлені сценарії таких фільмів: "Лінкольн", "Життя Пі", "Операція "Арго", "Мій хлопець - псих", "Звірі дикого Півдня".

Нагороду за найкращу жіночу роль другого плану американської Академії кіномистецтв цього року отримала Енн Гетевей за роль у фільмі "Знедолені".

На цей приз були номіновані: Салі Філд ("Лінкольн"), Гелен Гант ("Сурогат"), Джекі Вівер ("Мій хлопець - псих"), Емі Адамс ("Майстер"), Енн Гетевей ("Знедолені").

Нагороду американської Академії кіномистецтв за найкращу чоловічу роль другого плану цього року отримав Крістоф Вальц за роль у фільмі "Джанго звільнений". Це другий "Оскар" австрійського актора - перший він отримав за роль у фільмі Квентіна Тарантіно "Безславні виродки" у 2010 році.

Цього року на цей приз були номіновані: Томмі Лі Джонс ("Лінкольн"), Алан Аркін ("Операція "Арго"), Роберт Де Ніро ("Мій хлопець - псих"), Філіп Сеймур Гоффман ("Майстер"), Крістоф Вальц ("Джанго звільнений").

bigmir)net хиты 15806 хосты 3273

© 1992-2013, Интерфакс-Украина. Все права защищены. Условия использования информации

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА