13:31 26.02.2013

Проти результатiв конкурсiв на пасажироперевезення в Київськiй областi протестує низка компанiй

2 хв читати
Проти результатiв конкурсiв на пасажироперевезення в Київськiй областi протестує низка компанiй

Сiм компанiй-перевiзникiв проводять у Києвi акцiю протесту та вимагають вiд влади Київської областi перегляду результатiв i повторного проведення конкурсу на право здiйснення пасажирських перевезень.

"Наша єдина вимога - щоб Київська облдержадмiнiстрацiя виконала протокол щодо повторного проведення конкурсу, який нам сама надала, в якому мiститься рiшення перевiрити знову, проаналiзувати поданi нами всiма документи ... створити конкурсний комiтет i чесно, прозоро провести конкурс. I ми вимагаємо, щоб це вiдбувалося за участю ЗМI", - сказала комерцiйний директор ТОВ "Клайд" Ганна Полiщук на прес-конференцiї в Києвi у вiвторок.

За її словами, конкурс на право пасажирських перевезень у Київськiй областi було проведено 7 серпня 2012 року, проте потiм Київська облдержадмiнiстрацiя у зв'язку з протестом перевiзникiв проти непрозоростi та незаконностi проведення конкурсу призначила повторний конкурс на 14 серпня 2012 року, про що складено вiдповiдний протокол. Проте протокол досi не виконується, додала Г.Полiщук.

Як повiдомили на прес-конференцiї представники компанiй-перевiзникiв, у вiвторок на маршрути за напрямками, зокрема, Боярка, Вишневе, Iрпiнь, не виїхали близько 300 автомобiлiв.

Органiзатор акцiї протесту, голова всеукраїнської громадської правозахисної органiзацiї "Об'єднання Богдана Хмельницького" Богдан Хмельницький зазначив, що переможцем конкурсу вiд 7 серпня минулого року було визнано одеську компанiю "Пiвнiч-Транс", яка не має достатнього власного автопарку, здатного забезпечити перевезення пасажирiв на зазначених напрямках.

За словами представникiв компанiй-перевiзникiв, результати конкурсу було сфальсифiковано, й низка компанiй не отримала права роботи на зазначених маршрутах. Вiдповiдальнiсть за незаконнiсть результатiв конкурсу перевiзники покладають на заступника голови Київської облдержадмiнiстрацiї Володимира Максименка та начальника Головного управлiння промисловостi, транспорту i зв'язку облдержадмiнiстрацiї Сергiя Дiденка.

Як уточнив Б.Хмельницький, акцiя протесту, в рамках якої перевiзники мають намiр у вiвторок пiкетувати Генпрокуратуру та Київську облдержадмiнiстрацiю, триватиме "до ухвалення рiшення по сутi" щодо результатiв конкурсу.

Заступник голови Київської облдержадмiнiстрацiї В.Максименко, у свою чергу, по завершеннi прес-конференцiї повiдомив журналiстам, що обласна влада запланувала перегляд результатiв конкурсу 28 лютого.

"У нас заплановане на четвер засiдання, i розглядатиметься рiшення щодо iнших перевiзникiв, стосовно яких робоча група допустила помилки пiд час проведення конкурсу", - сказав вiн.

В.Максименко також зазначив, що зважаючи на наявнiсть низки скарг стосовно перевiзника "Пiвнiч-Транс", а також судових позовiв i протест прокуратури, вiн, найiмовiрнiше, не виконуватиме пасажироперевезень у Київськiй областi.

"Рiшення конкурсного комiтету не ввiв у дiю органiзатор перевезень - Київська обласна державна адмiнiстрацiя... Цей перевiзник на сьогоднi не їздить (у Київськiй областi)", - сказав вiн.

В.Максименко також вiдкинув звинувачення на свою адресу й на адресу посадовцiв облдержадмiнiстрацiї у причетностi до можливих фальсифiкацiй пiд час проведення конкурсу на право пасажироперевезень у Київськiй областi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА